Kardemir Genel Müdürü Utkanlar; “ Kapasiteyi her geçen gün bir adım daha yukarıya çıkartmaya çalışıyoruz”

Kardemir Genel Müdürü Utkanlar; “ Kapasiteyi her geçen gün bir adım daha yukarıya çıkartmaya çalışıyoruz”

Yayın: 04.04.2023 19:51
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Anonim Şirketi Genel  Müdürü Necdet Utkanlar, şirketin kapasitesini her geçen gün bir adım daha yukarıya çıkartmak için çalıştıklarını söyledi. Genel Müdür Utkanlar, yakın bir gelecekte Kardemir ürünlerinin savunma sanayinde denenmesinin programlandığını  da belirtti. Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin  atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 86. Yıl dönümü kutlama programında konuşan Kardemir Anonim Şirketi Genel Müdürü Necdet Utkanlar şunları söyledi. 86 yıl içersinde Türkiye’deki sanayinin temelini, kökünü oluşturuyor. Kardemir bugün geldiği nokta itibari ile bir ikincisinin, benzerinin yapılması hiç de kolay olmayacak olan, hatta kolay kolay mümkün olmayacak olan bir seviyeye geldi, üretim noktasına geldi. Hiç bir çelik fabrikasında üretilmeyen ürün cinsleriyle, bilim yoluna verdiği desteklerle, üretmiş olduğu diğer otomotiv sanayinin veya makine imalat sanayinin yapmış olduğu üretimlerde çok önemli yere gelmiş durumda. Şimdi bu noktadan sonra savunma sanayi ile kol kola girmek üzere çalışıyoruz. Yakın bir gelecekte de Kardemir ürünlerinin savunma sanayinde denenmesini programlıyor ve o konunun üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Kardemir için söyleyecek o kadar çok söz var ki ama herkesin bildiği bir olay var, herkesin kabul ettiği bir  konu var o da Türk çelik Sektörünün buradan başladığı. ve burada başlayan bu olay  Dünya yedinciliğine kadar yükseldi.  Avrupa birinciliğine kadar yükseldi. Şu anda Avrupa’da Almanya ile çekişir durumdayız. Bir sene Almanya bizim önümüze geçiyor, diğer sene biz onun önüne geçiyoruz. Almanya ile yer değişiyoruz ama sattığımız ürünlerin birim fiyatlarına baktığımız zaman Almanya’nın bize çok büyük fark attığını görüyoruz bunun da tek nedeni onların daha nitelikli çelik ürünlerine yönelmiş olmalarından kaynaklanıyor bundan sonra bizim yapmamız gereken tek Kardemir için söylemiyorum Türkiye sanayisi için söylüyorum, tüm fabrikalar için söylüyorum bundan sonra Türk çelik sektörünün yapması gereken konu bu dönüşümü süratle gerçekleştirmek olmalıdır. Biz Kardemir olarak bunun gayreti içerisindeyiz. Kapasitelerimizi her geçen gün bir adım daha yukarıya çıkartmaya çalışıyoruz şimdi bundan sonra önümüzde bizi bekleyen daha büyük sıkıntılar var o da dünya üzerinde çelik üretiminde ciddi bir kararlılık altında karşımıza gelmeye başladı, Türkiye buna da yoğunlaşmaya başladı bu da Karabük’ün hayrına olan bir konu olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. (Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’dan araca yatırım yapmak isteyenlere tavsiyeler

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu dönemlerde araç satın almak yerine kiralamanın daha hesaplı bir tercih olacağını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enuygun uzmanları, yaz mevsimi yaklaşırken araç satın almayı veya kiralamayı düşünen tüketiciler için tatil öncesinde hangisinin daha hesaplı olduğunu araştırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, taşıt kredisi faizlerinin de mevduat faizlerinin de yüksek olduğu bir dönemde araç satın almak için kredi çekmenin avantajlı olmadığını ancak birikimleri mevduat hesaba yatırmanın daha avantajlı olduğunu aktardı.

Sağlam, “Araç satın almak için bütçesi olan kişiler, bu birikimlerini mevduat hesabına yatırarak ek kazanç elde edebilir, satın almayı ise kredi faiz oranlarının düştüğü bir zamana erteleyebilirler. Aradaki dönemde de araç ihtiyaçlarını kiralayarak karşılayabilirler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok satılan araçlardan birinin en düşük paket fiyatının 969 bin 900 liradan başladığına dikkati çeken Sağlam, şunları kaydetti:

“Bu tutar mevduatta değerlendirildiğinde ise aylık 45 bin 620 liraya varan gelir elde edilebiliyor. Aynı aracı mayıs-haziran aralığında kiralamanın aylık ücreti 24 bin 168 liradan başlıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde sadece araç satın almak için gerekli parayı mevduata yatırarak 21 bin 452 lira kar edilebiliyor. Üstelik bu planlamaya araç satın aldıktan sonra yapılacak sigorta masraflarını ve araç kiralamada yaptığımız avantajlı kampanyaları da dahil edersek, araç kiralama seçeneğinden elde edilecek kar daha da artacaktır.”

Enuygun olarak araç kiralama özelinde temmuz sonuna kadar kampanyaları olduğunu aktaran Sağlam, kampanya kapsamında araç kiralama işlemi yaparken “ENUYGUN24” indirim kodunu kullananlara 3 bin liraya varan indirim sağladıkları bilgisini paylaştı.