Kardemir Kavşak Projesi’nde neler oluyor?

Kardemir Kavşak Projesi’nde neler oluyor?

Yayın: 25.08.2022 13:46
Paylaş:
A+ A-

İYİ Parti İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün ve CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ayrı ayrı açıklama yaparak Kardemir kavşak projesi üzerinden AK Parti yönetimini eleştirdi.

SİZİN HİÇ DOĞRU İŞİNİZ OLMAZ MI?

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Aygün değişikliğe uğrayan Kardemir Kavşak projesi için ilk proje ile ikinci proje arasında çok büyük maliyet farklarının bulunduğuna dikkat çekerek, “Kardemir kavşak projesinde neler oluyor…. Gelen haberler başlangıçtaki projeden vazgeçildiği yönünde… Sizin hiç doğru işiniz olmaz mı… Şimdi dönüş yaptığınız proje olmazsa ilk projeye mi döneceksiniz… Bu arada oluşacak kamu zararı ne olacak… Bize gelen haberler aşağıdaki gibi… Gerçeği açıklasanız da anlasak …

KARDEMİR kavşak projesinde değişikliğe gidilmiş birinci ve ikinci projeler arasında çok büyük maliyet farkları bulunmaktadır.

Bu konu ile ilgililere, 1. ve 2. Projelerdeki keşif farkının ne kadar olduğu, neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu,

Şu anda yapılan projelerde,

sinyalizasyon olup olmadığı,

Battı çıktıların iptal edilip edilmediği,

Proje tamamlandığında nasıl bir fayda sağlayacağı, trafiği hangi ölçüde rahatlatacağı, sabahları ve akşamları ışıklarda bekleme olacak mı ve en önemlisi proje değişiklik yapılırken kamu yararı gözetildi mi? konuları sorulabilir.

Bu projenin seçim yatırımından daha ileri gitmeyecek bir proje olduğu, konuya hakim işinde uzman kişilerin görüşüdür.

Şehir içi trafik sorununun tek çözüm yolunun çevre yolundan geçtiği aşikardır” ifadelerini kullandı.

 O ZAMANKİ PROJE Mİ DOĞRUYDU, ŞİMDİKİ PROJE Mİ?

CHP İl Başkanı Çakır da aynı konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti; “Karabük – Safranbolu yolunda devam eden 2 ayrı proje ön hazırlık yapılmadan, sadece seçim alt yapısı olarak başlanılmış projeler olduğunu net bir şekilde gösterdi..

Son bir haftadır Karabük-Safranbolu halkının şikayetleri yanı sıra bu hafta KBÜ’de başlayan ön kayıt nedeni ile ilimize misafir gelen binlerce Vatandaşımızın da tepkilerine neden oldu..

Kesintisiz yol projesi ile Kardemir kavşak projesinin çakışması sonrası trafik keşmekeşi yaşanan İlimizde, işin içinden çıkılmaz bir durum yaratırken, bu tip projeler öncesi alternatif yolların hazırlanması gereği de bir kez daha ortaya çıktı.

Kent projelerinde ‘biz/ben’ istedik diye ve seçim yatırımı yapacağız diye proje alt yapısı hazırlanmadan başlanırsa olacağı da maalesef bu olur.

Karabük-Safranbolu yolunun iki nemli kavşağının kapanması öncesi alternatif yol olarak Kapullu-Küpler yolu ve yine Öğlebeli-Üniversite-Kastamonu yolu hazırlanıp İnsanlarımıza bu çile çektirilmezdi..

Şimdi kamuoyu huzurunda soruyoruz.

  • Kardemir Kavşak projesi 2019 yılında yapılan projenin tamamen değiştirilmesinin ve üst-alt köprülü geçişlerin kaldırılmasının nedeni nedir?
  • O zaman ki projemi doğruydu? Şimdiki proje mi?
  • “Kesintisiz yol” olacak denirken Kardemir kavşağının yine sinyalizasyon (ışıklar) ile geçilmesi bu projenin amacına aykırı değil midir?
  • KBÜ kavşağı projesi ise Karayollarına ait bir yolda, Belediyenin iddia edildiği gibi 70 Milyon Tl borçlanarak projeyi üstlenmesi ne kadar doğrudur?
  • Karabük- Safranbolu yolu üzerinde 4 ana kavşakta sinyalizasyon (ışıklandırma) devam edecekken sadece bir kavşağın kesintisiz yol projesine ne kadar katkı sağlayacağını da kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz..

Cumhuriyet Halk Partisi olarak,  Karabük ilinin sorunlarını ‘ben yaptım oldu bitti’ olarak çözülemeyeceğini hep söyledik, şimdi bir kez daha görmekteyiz ki sadece akılları karıştırıp seçim öncesi yatırım yapılıyor anlayışını hakim kılma adına yapılan eksik/hatalı projeler maalesef Vatandaşımızı üzmekte, Devletin kaynaklarını boşa harcanmasına neden olmaktadır.

Bu kentin çok acil Çevre Yolu projesi neden raflarda bekliyor? Bu kent için verilen Havaalanı ve Eğitim araştırma hastanesi için 250 yataklı ek bina yapımı yanı sıra ihtiyaç olan Devlet hastanesi projesi ne oldu?”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın Vefatı 3. Yılında Anılıyor

Yayın: 02.05.2024 18:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın, yarın vefatının 3. yılında 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda anılacağı öğrenildi.
Koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören AK Parti 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ankara’da 3 Mayıs 2021 tarihinde yaşamını yitirmişti. Karabük Üniversitesi’nde dersler veren 54 yaşındaki Prof. Dr. Uysal, bir aydır tedavi gördüğü hastalığa yenik düşmüştü. Memleketi olan Konya’nın Ereğli ilçesinde toprağa verilmişti.
2008-2015 yılları arasında Karabük Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın ismi üniversitenin Ay Yıldızlı Stadyumuna verilmişti.
Karabük Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl yüksek lisans tez konusu olan Prof. Dr. Uysal’ın hayatı, bu yıl saat 11.00’de başlayacak anma programıyla kutlanıyor.
Burhanettin Uysal, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya Dekorasyon Bölümü’nde bitirdikten sonra 1992’de lisans eğitimini tamamladı. Ardından Polis Akademisi’nden mezun olarak aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. 1989-1994 yılları arasında komiserlik ve emniyet müdürlüğü yapan Uysal, 1994-1997 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu. 1997-2000 yılları arasında Zonguldak (Karaelmas) Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevinde bulundu. Geleneksel Yapı Süsleme Teknikleri konusunda dersler veren Uysal, 2006 yılında Profesör unvanını aldı. 2008 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Karabük Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karabük AK Parti Milletvekili aday adayı oldu, üniversiteye istifasını verdi. Ancak aday gösterilmedi. Ardından tekrar aday oldu ve seçimlerde ikinci sıra milletvekili seçildi. 26. Dönem Karabük Milletvekili olarak Karabük’e meclisten hizmet verdi.

Karabük Üniversitesi’nin Prof. Dr. Burhanettin Uysal ismini zeminindeki toprak kayması sebebiyle kapıları pek açılmayan stadyumuna vererek ahde vefasını göstermesi vatandaşların serzenişine sebep oluyor. Vatandaşların, neredeyse kampüse ismini vereceğiniz kurucusunun, stadyuma verilmesi tıpkı, sokak ortasında kılıçla katledilen mimarlık öğrencisi Başak Cengiz’in adının da Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılması gibi ayrı bir hata olarak nitelendiriyor. Başak Cengiz için, üniversite kampusu içerisinde inşa edilecek özel bir çeşmeye isminin verilmesi, onun okuma aşkının hala su gibi aktığını ve yaşam hevesinin bir çırpıda elinden alınmasını gözler önüne sereceği bir anıt çeşmede yaşatılması daha uygun görülüyor. Ülke genelinde cinayete kurban giden nice kadınlarımızın da anılacağı bir simge haline getirilmesi ve yaşatılması öneriliyor. Karabük’te bu gibi birçok özel isimlerin, hak ettikleri gibi yaşatılmadığı sitemleri sıkça gündeme geliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)