Karla kaplanan Safranbolu Sarıçiçek Yaylası havadan görüntülendi

Karla kaplanan Safranbolu Sarıçiçek Yaylası havadan görüntülendi

Yayın: 21.11.2023 10:19 |Güncelleme: 27.12.2023 16:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ilçesi Safranbolu’daki Sarıçiçek Yaylası’nda kar yağışının oluşturduğu güzel manzara havadan görüntülendi.

Etrafı ormanlarla kaplı doğal güzelliğiyle büyüleyen yayla, bölgede etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu merkeze yaklaşık 14 kilometre uzaklıktaki 1700 rakımlı yaylada kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Yemyeşil ormanlar, çiçekler ve endemik bitki türleriyle kaplı yayla, etkileyici manzarası, temiz havası ve doğal zenginlikleriyle huzurlu ortam sunuyor.

Kar yağışı, orman dokusu açısından zengin olan ve içinde gölet de barındıran yaylanın güzelliğine güzellik kattı.

Beyaza bürünen yamaçlardaki çam ağaçlarının da ayrı bir güzellik kattığı yayla, havadan görüntülendi.(AA)

HABER VİDEOSU

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Esnaf Odaları Birliği Kılıç’a emanet

Yayın: 12.05.2024 12:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Esnaf Odaları Birliği’nin dün yapılan olağanüstü kongresinden değişim kararı çıktı. Nurettin Tümen’in yaklaşık 22 yıldır başkanlığını yürüttüğü bünyesinde ilçelerle birlikte 15 oda ve 117 delegesi bulunan Karabük Esnaf Odaları Birliği’nin yeni başkanı Hüseyin Kılıç oldu.

YILLAR SONRA 6 OYLA BAŞKANLIK GİTTİ

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde Türkiye Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan’ın Divan başkanlığını yaptığı tek gündemli olağanüstü kongrede 112 oy kullanıldı. 5 delegenin katılmadığı seçimlerde mevcut başkan Nurettin Tümen’in 53 oyuna karşılık 59 oy alan Karabük Umum Servis Araçları Odası Başkanı Hüseyin Kılıç 22 yıl sonra gerçekleşen tarihi değişimde yeni döneme adını yazdırdı.

KILIÇ’IN EKİBİNDE KİMLER VAR?

Karabük Esnaf Odaları Birliği’nin yeni başkanı Kılıç’ın yönetiminde Cuma Kara, Sedat Çakıl, Mehmet Deniz ve Aydın Gündüz yer alırken, Yasin Özçelik, Mustafa Tekelioğlu ve Yasin Kaplan Denetim Kuruluna, Rahmi Eren, Ümit Uludağ ve Erhan Yaman da Disiplin kuruluna seçildiler.

KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR MESAJI

Daha önce bir Birlik kongresi iki de esnaf kredi kefalet kooperatif kongresi olmak üzere 3 defa karşı karşıya geldiği Tümen’i 4. rauntta deviren Kılıç kongre sonrası taptığı teşekkür konuşmasında 20 ay sonraki olağan kongrede yeniden aday olmayacağını hatırlatarak, “Ekibimizle birlikte tüm varlığımızla esnaf ve sanatkarımızın yanında olacağız. Büyük bir olgunluk ve demokrasi şöleni şeklinde tamamlanan olağanüstü kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, oy veren vermeyen tüm esnaf odası başkan ve yönetici kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

TÜMEN’DEN DEVAM MESAJI

Esnaf Odaları Birliği başkanlığını olağanüstü kongre ile kaybeden Karabük-2 Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nurettin Tümen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda esnaf ve sanatkarların hizmetine kooperatif bünyesinde devam edeceğini söyledi. Tümen şunları söyledi;

Sevgili esnaf ve sanatkarlarımız,

Olağanüstü olarak yaptığımız genel kurul sonucunda esnaf odalarımızın yöneticilerinin teveccühü sonucunda 22 seneyi aşkındır görev yaptığım Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevim az bir farkla da olsa son bulmuştur. Bu seçimde yanımda olan değerli oda başkanlarımıza ve yöneticilerine bana inandıkları ve yanımda yürüdükleri için çok teşekkür ediyorum. Şahsıma yapılan haksızlığın peşine daha rahat düşebilmem için nasibimiz böyleymiş diyorum. Kredi Kefalet başkanlığım dolayısıyla siz değerli esnaflarımıza hizmet etmeye devam edeceğim ve bu benim için en büyük teselli olacaktır.”