Kastamonu’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.07.2024 04:45
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Armutlu köyünün ormanlık alanında yüksek gerilim hattından çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Yangına Taşköprü, Tosya ve Hanönü Orman İşletme Müdürlükleri arazözleri ile Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplerin uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yüksek gerilim hattında başladığını söyledi.

Yangının erken ve etkin müdahale ile söndürüldüğünü anlatan Sönmezoğlu, “Yangına öncelikle civardaki köylerimize dağıttığımız su tankerleri müdahale etti. Hızlı bir şekilde Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğümüzün 3 arazözü ve su tankeri, Hanönü ve Tosya İşletme Müdürlüklerimizin arazözleri erken müdahale ederek yangını söndürmüşlerdir.” dedi.

Sönmezoğlu, yangında 2 hektar alanın zarar gördüğünü kaydetti.

Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen de yangın alanına gelerek yetkilerden bilgi aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da selden etkilenen mahalle sakinlerine afetlerle mücadele anlatıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu AFAD İl Mürürlüğü ekipleri, 2023'te meydana gelen selden etkilenen mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme çalışması yaptı.

AFAD ekipleri, geçen yıl kuvvetli yağışların ardından yaşanan selden zarar gören Paşaköy Mahallesi'nin sakinleriyle mahalle konağında bir araya geldi.

Başta sel felaketi olmak üzere afetlerle mücadelede alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı broşürler, mahallelilere verildi. AFAD İl Müdür Vekili Celal Kürşat Bozkurt da vatandaşları bilgilendirdi.

Bozkurt, 2023'te derelerin taşması sonucu Paşaköy Mahallesi'nde 13 evin zarar gördüğünü ve buralarla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, afet öncesi alınan tedbirler sayesinde büyük çaplı zararların önüne geçildiğini vurguladı.