Kastamonu’da girişi kumla dolan barınaktaki balıkçı tekneleri mahsur kaldı

Kastamonu’da girişi kumla dolan barınaktaki balıkçı tekneleri mahsur kaldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.11.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Abana ilçesinde mendireğini dalgaların yıktığı balıkçı barınağının giriş kısmı kumla kapanınca tekneler barınakta mahsur kaldı.

Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'nın ana mendireği, geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtınada yer yer 7 metreyi bulan dalgalara dayanamayarak yıkıldı.

Dalgaların etkisiyle tonlarca ağırlıktaki kaya ve bloklar rıhtıma devrildi, rıhtımın üzeri kum ve taş yığınlarıyla doldu. Barınağın girişindeki kum hareketi nedeniyle ağız kısmı da dolunca içeriye giriş çıkışlar durdu.

Onlarca balıkçı teknesi yaşanan olay nedeniyle barınakta mahsur kaldı.

– “Çok şiddetli büyük bir havaya maruz kaldık.”

Balıkçı Mustafa Acar, AA muhabirine, uzun yıllardır Abana'da böyle bir hava olayına denk gelmediklerini belirtti.

Fırtınanın olduğu gece balıkçıların çok zor anlara tanık olduğuna işaret eden Acar, “Çok şiddetli büyük bir havaya maruz kaldık. Bunu hiçbirimiz beklemiyorduk. Elli yaşındayım, 6 yaşına kadar da hatırlarım. Limanın bittiği tarihi de iyi hatırlıyorum. Bu şekilde bir şey görmedik. Dalgalar 100 metrelik bir mendirek duvarını yıktı, dalgalar limana girdi. Halatlar koptu, su seviyesi yükseldi. Ağlarımız zarar gördü. Zarar görmemek için bayağı bir mücadele ettik.” ifadelerini kullandı.

Acar, barınağın ağzının da kapanmasıyla içeride mahsur kaldıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Zaten barınağımızın giriş kısmında bir kum sorunu vardı. Zaman zaman ağızda biriken kum yığını nedeniyle mağduriyetler yaşıyorduk. Fakat, son yaşadığımız olayla bu süreç hızlandı. Şu an ağız kısmı kum dolmuş vaziyette. Buradan çıkma şansımız yok. Yetkililerimizin bir an önce çalışmalarını tamamlayarak, balıkçılarımızın mağduriyetlerini ortadan kısa süre içerisinde kaldıracağına inanıyoruz ve destek bekliyoruz. İnşallah, daha iyi güvenli bir barınakta balıkçılık faaliyetlerimize devam ederiz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şişecam’ın eurobond ihraçlarına 5 milyar dolara yakın talep geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Şişecam, Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkarırken, şirketin eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, nisanda gerçekleştirdiği 1,1 milyar dolarlık eurobond ihracına gelen toplamda 3,5 milyar doların üzerindeki taleple Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına imza atan Şişecam, rekorunu yeniledi.

Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkaran Şişecam'ın eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Mayıs ayı başında ihraç edilen ve piyasada işlem gören mevcut eurobond getirilerinin altında bir oranla borçlanılmasına rağmen gösterilen ilgi, global finansal piyasaların Şişecam'a duyduğu güveni bir kez daha teyit etti.

Tahvil ihracını İngiltere'deki iştiraki “Sisecam UK PLC” üzerinden gerçekleştiren Şişecam, toplamda 5 yıl vadeli 675 milyon dolarlık, 8 yıl vadeli 825 milyon dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Dört kıtaya yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini sürdüren Şişecam'ın, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Securities plc ve Merrill Lynch International'ı yetkilendirdiği iki ihraçta kupon faizleri aynı seviyede olup, tahvil getirilerinin ağırlıklı ortalamaları sırasıyla yüzde 8,056 ve yüzde 8,455 uygulandı.

Yoğun talep gören tahvillerin yüzde 37'si İngiltere, yüzde 36'sı ABD, yüzde 15'i Avrupa, yüzde 12'si ise Hong Kong başta olmak üzere Asya ve Orta Doğu menşeli fon ve finans kuruluşları tarafından satın alındı.