Kastamonu’daki Horma Kanyonu yeniden ziyarete açıldı

Kastamonu’daki Horma Kanyonu yeniden ziyarete açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Bakım onarım çalışmaları kapsamın kapatılan Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonu, yeniden ziyarete açıldı.

Kanyonları ile ünlü Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla 2019 yılında yapılan ve kanyonun bir ucundan diğer ucuna yürüyerek geçilmesini sağlayan yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki ahşap platformda kasım ayında başlatılan bakım onarım çalışmaları tamamlandı.

Pınarbaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Horma Kanyonu'nun yeniden ziyarete açıldığı belirtilerek, “Yerli ve yabacı turistleri, Küre Dağları arasından çıkan Zarı Çayı'nın yüzyıllara uzanan yolculuğu sırasında oluşan Horma Kanyonu'nu görmeye ve kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformdan geçerek Ilıca Şelalesi'nde suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuzu görmeye davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çeyrek Asrın Festivali Öncesi Son Toplantı

Yayın: 09.05.2024 10:34
Paylaş:
A+ A-

Dünya çapında bir festival olma özelliği taşıyan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 25.ncisi ile çeyrek asrı geride bırakmaya hazırlanıyor. Festival Komitesi Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Sadi Yaver Ataman salonunda bir araya gelerek festival öncesi ikinci ve son toplantısını yaptı.

 

  1. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, sinema tutkunlarını bir araya getirerek, kültürel etkileşimi ve sanatsal yeniliği destekleyen önemli bir platform olarak yoluna devam ediyor. Çeyrek asırdır süregelen festivalin son komite toplantısına Safranbolu Kaymakamı ve Festival Komite Başkanı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Kurum Müdürleri, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Serkan Adabaş, Dernek, Oda, STK Başkanları katıldı. Kentin tüm kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde yürütülen toplantılarda 29 Mayıs – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin program taslağı oluşturuldu. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar tarafından komite üyelerine festivalde düzenlenecek organizasyonlarla ilgili bilgiler aktarıldı.

 

Festival Komite Başkanı Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “25 yıldan beri bu iş için emek veren son yıllarda boynuna Cittaslow madalyasını takan UNESCO Miras Kentinde bu festivalin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Organizasyonda görev alan herkesin Safranbolu’ya yakışır bir çalışma ile bu festivalin anlam taşları olacağına inanıyor ve başarılar diliyorum.”

 

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse cümleleri arasında şu ifadeleri kullandı; “Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, film dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak bilinir. Bu yılın festivali için hazırlıklarımızın son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz. Festival Komitemiz önemli bir kilometre taşı olan son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, festivalin programı, katılımcıları ve etkinliklerinin detayları üzerinde titizlikle çalıştık. Festivalimizin 25. yılı bizler için ayrı bir anlam taşıyor ve Safranbolu’muzun adına yakışır bir festivali daha tüm paydaşlarımızla başarı ile geride bırakacağımıza ve Safranbolu’yu Uluslararası düzeyde tanıtmaya devam edeceğimize inancım tam.”

 

 

29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 109 ülkeden bin 448 belgesel yarışacak.