KBÜ; 7 Bin 232 Öğrencisini Mezun Etti…

KBÜ; 7 Bin 232 Öğrencisini Mezun Etti…

Yayın: 15.06.2015 09:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı mezunlarını Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Ay Yıldızlı Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile geleceğe uğurlandı.

Mezuniyet törenine; Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever,Karabük Belediyesi Başkan Vekili Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca,Rektör Prof. Dr. Refik Polat, , Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Kurucu Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Dekanları ve Müdürleri, Akademik ve İdari personel ile Öğrenciler, Öğrenci Aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Alay, “Sayın Valim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Başsavcım, Sayın rektörüm, sevgili hocalarım, fedakâr aileler ve temsil etmekten onur duyduğum siz mezun öğrenci arkadaşlar. 2014-1015 akademik yılı mezuniyet töreni ne hoş geldiniz. Üniversite hayatı bizlerin kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başlamadan önce ki son safhadır. Bu nedenle üniversite eğitimi bizlerin bundan sonraki hayatımızda nerelerde ne şekilde olacağımızın belirleyicisidir. Aldığımız eğitim ve üniversitemizin kalitesi bizleri başarılara ulaştıracak olan etkenlerdir. Biz Karabük Üniversiteliler öğrenci inisiyatifini ön planda tutarak öğrencilerimizi hem eğitim alanında hem de sosyal alanda yetişmesi için elimizdeki bütün olanakları sunarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktayız. Vatanını en çok seven kişinin işini en iyi yapan olduğunu hatırlatıyor ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında mezun arkadaşlara başarılar diliyorum. Son olarak dün elim bir kaza sonucu vefat eden öğrenci arkadaşlarıma Allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise yaptığı konuşmada; “Üniversitemizin 2014-2015 Akademik Yıl Mezuniyet törenine hoş geldiniz, onur verdiniz. Sizleri, şahsım ve Üniversitem adına saygı ile selamlıyorum. Bu mutlu günümüzde, heyecan ve coşkumuzu bizimle paylaştığınız için Karabük üniversitesi Ailesi adına sizlere çok teşekkür ediyorum.
Bugün Üniversitemiz 14 Fakülte, 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü ve 9 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile 1000’e yakın akademik personel ve 437 idari personel ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürürken Karabük Üniversitesi’nden bu yıl 7.232 öğrencimiz mezun olarak hayata atılacaklardır. Ben şimdiden kendilerini kutluyorum. Tebrik ediyorum. Bugün mezun olacak değerli öğrencilerimiz için bir bitişin değil, birçok başlangıcın yaşandığı gündür. Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak mezunlarımız; hem siz ailelerin, hem de bizlerin gururu olacaklardır.
Üniversitemiz bu yıl 8. Yılını kutlamaktadır. Kısa zamanda Biz duygusu ile yola çıktığımız öğrencilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla çok mesafeler kat ettik, birçok ulusal ve uluslararası başarıyla üniversitemizi taçlandırdık. Üniversitemizin başarılarında emeği geçen akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve gururumuzu ve sevincimizi bizlerle yaşayan Karabük Halkına teşekkürlerimi sunarım. Üniversitemiz Karabük’ün bağrında büyümüş, köklerini Karabük Halkının beslediği, meyveleri öğrencilerimiz olan kocaman bir çınar ağacıdır.
Biz Karabük Üniversitesi yöneticileri ve üniversitemiz mensupları sorumluluğumuzun bilincinde olarak, üniversitemizin kalitesini her alanda daha üst seviyeye çıkartarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Bir taraftan öğretim üyelerimizin sayılarını ve yetkinliklerini artırmak, diğer taraftan fiziki olarak makul bir seviyeye ulaşmanın gayreti içindeyiz.
‘Hiçbirimizin hepimiz kadar iyi olamayacağı’ görüşümüz ile Karabük Halkının üniversitemize sahip çıkması, büyüyüp gelişmesine olan katkısı, fedakârlığı da unutulmayacak ve bu birliktelik inanıyorum ki 8. yılında olduğu gibi yıllar boyu devam edecektir.
Karabük Üniversitesi olarak; Bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler açısından çok yoğun bir akademik yılı geride bıraktık. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 1500’e yakın sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerin % 70’ini 99 adet öğrenci kulüp ve topluluğu ile gerçekleştirdik. Üniversiteler hayatın antreman sahalarıdır. Sizlerde yeterince antreman yaptınız. Arık burada edindiğiniz tecrübelerinizi iş ve sivil hayatınızda kullanacaksınız.
Değerli Akademisyen Arkadaşlarım,
Öğrencilerimizin yaşama hazırlanmasında özveriyle çalışarak nitelikli, bireyler olmaları yolunda her türlü çabayı gösterdiniz. Bu çabalarınızı takdirle karşılıyor, üstün gayretlerinizden dolayı sizi yürekten kutluyorum.
Değerli Anne ve Babalar, Sizlerin bu akşamki duyguları herkesinkinden çok farklı. Geleceğin Genç Türkiye’sini inşa edecek çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Yarışmalara katıldılar, pek çok ödüller ve övgüler aldılar. Ortaya koydukları projeler ve dayanışma ile yürüttükleri çalışmalarıyla gerek sizin gerekse hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Bundan sonra da bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz.
Sevgili Gençler,
Üniversite mezunu olarak, alacağınız diploma, sizin belirli sürede belirli bilgileri aldığınızı gösteren bir belgedir. Dünyadaki bilgi birikimi sürekli artarak değişmektedir. Mezun oldunuz diye, öğrenme serüveninizi noktalamayın. Sizler, “beşikten mezara kadar” kesintisiz öğrenmeyi telkin eden bir medeniyetin çocuklarısınız. Bu nedenle hayat boyu yeni şeyler öğrenme çabası içinde olmalısınız, kişisel gelişiminizi ömür boyu sürdürmelisiniz. Sizlerde bu değişime ayak uydurmak zorundasınız.
Sevgili Öğrencilerim,
Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz.
Bundan sonra yaşam boyu öğrenme dediğimiz yeni başlangıca adım atacaksınız. Bizlerin eğitim hayatı boyunca sizler katmış olduğu var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için her alanda geliştirmeye devam edin.
Sizler bizim 8 yıl önce çıktığımız yolun en kıymetli hazinelerisiniz, bugün buradan mezun olmanız demek Karabük Üniversitesi ie bağlarınızın kopması demek değildir. Sizlerin meslek hayatına atacağı başarılı adımlar Üniversitemizin kalitesini tüm dünyaya gösterecektir. Bu yüzden omuzlarınızdaki yük bundan sonra daha fazla olacaktır. Bunun için Üniversitemiz bünyesinde kurulan mezunlar birliği de siz değerli öğrencilerimizle Üniversitemiz arasındaki bağı hep güçlü kılacaktır.
Sevgili Öğrencilerim,
Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemizin geleceği ve milletimiz için emek sarf edip başarılı olmalısınız.
Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Sizleri bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmayınız.
Almış olduğunuz diplomanın şimdiden şahsınıza, ailenize, Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ederek; yolunuzun ve bahtınızın açık olması arzusuyla hepinizin gözlerinden öperim” dedi. Rektör Polat’ın konuşmasının ardından 2014-2015 Akademik Yılı İçerisinde 16 Nisan-8 Haziran 2015 tarihleri arasından akademik ve idari kadrolarda birimleri temsil eden 11 fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını temsil eden 11 öğrenci takımı olmak üzere toplam 22 takım ve 440 sporcunun katılımı ile 52 maç üzerinden 156 hakem görevlendirilerek yapılan Rektörlük Kupası turnuvasında ilk 3’e giren takımlara ödülleri verildi.
Sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından 2014-2015 Akademik Dönemi’ni dereceyle tamamlayan öğrencilere protokol tarafından başarı belgeleri verildi.
Dereceye giren öğrencilere başarı belgesi takdiminin ardından Karabük Üniversitesi birincisi Doğan Porsnok mezuniyet ağacına künyesini astı. Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Üniversite birincisi Doğan Porsnok yaptığı konuşmada: “Bugün Karabük Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü ve üniversite birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Şundan dolayı çok mutluyum ki, kusursuz bir üniversite hayatı yaşadım, 4 yıl boyunca bize yuva olan bu kampüste sadece eğitimimi tamamlamakla kalmayıp, aynı zamanda hayat boyu sürecek olan dostluklar edindim.
Saygı değer hocalarım, Geleceğin aydınlık yüzleri olarak rol biçilen bizleri yetiştirdiğiniz için siz değerli akademisyenlere teşekkürü borç biliriz. Üniversite denilince akla öncelikle akademik bilgi, akılcılık, eleştirel ve özgür düşünce ortamı gelir. İşte böyle bir ortamda; biz, siz değerli öğretim üyelerinden yalnızca akademik disiplini, sorgulamayı ve eleştirel düşünceyi öğrenmedik; bizler hoşgörüyü, özgürlüğü, demokrasiyi, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı da sizlerden öğrendik. Bu vesile ile bizde bu ruhu oluşturan bütün değerlerin inşasında başrolü oynayan siz değerli öğretim üyelerine, 2014-2015 dönem mezunları adına, bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Fedakâr anne ve babalar; Bugün yaşadığınız mutluluğu az çok tahmin edebiliyorum. Sizler bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiğinizi; görüyorsunuz ki emeklerinizle filizlenen tohumlar rengârenk meyvelerini bugün vermeye başlıyor.
Bize güvenin çünkü biz her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın gurunu ve yüksek sorumluluğunu taşıyor olacağız. Lisans hayatımız boyunca bizi bir nakış gibi işleyen değerli öğretim üyelerine, hiçbir zahmetten kaçınmayıp bizi bu günlere getiren fedakar anne ve babalarımıza, bu gün burada olup bizim bu mutluluğumuza tanıklık eden herkese Karabük Üniversitesi tüm dönem mezunları adına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Başarı belgelerinin verilmesinin ardından Lisansüstü öğrencilere diplomaları yine protokol üyeleri verildi. Başarı belgesi takdiminin ardından mezun öğrencileri yeminlerini ederek keplerini havaya attılar.
Mezuniyet Töreni Havai Fişek Gösterisi ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Gençlik Festivali 23 Mayıs’ta Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 12:50
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde gençlik festivaline imza atılacak. 23-25 Mayıs tarihlerinde, tarihi ve mistik atmosferiyle ünlü Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’ta, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir Gençlik Festivali düzenlenecek.

Sanat Sokakta” sloganıyla gerçekleşecek olan bu festival, katılımcılara kültür, sanat ve müzik dolu 2 gün vaat ediyor. Safranbolu’nun eşsiz tarihî dokusunda gerçekleşecek olan festival, gençleri bir araya getirerek, unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak, festivalin ev sahipliği yapacağı mekân olarak, zengin tarihi atmosferi ve dokusuyla katılımcılara benzersiz bir deneyim sunacak.  Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Karabük Üniversitesi Fethi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi tarafından organize edilecek festival kapsamında, çeşitli sanat dallarından örneklerin sergileneceği atölye çalışmaları, sokak sanatçılarının performansları, müzik gruplarının konserleri ve daha birçok sürpriz yer alacak. Katılımcılar iki gün boyunca saat 14.00 ve 22.00 arasında düzenlenecek bu etkinliklerle hem sanatın büyüsüne kapılacak hem de yeni yeteneklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Gençlik Festivali, Safranbolu’nun kültürel ve sosyal hayatına önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda gençlerin bir araya gelerek yeni dostluklar kurmasına ve paylaşımlarda bulunmasına olanak tanıyacak. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm gençleri, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’taki Gençlik Festivali’ne katılmaya davet etti.