KBÜ Avrupa’nın en büyüğü EAIE 2017’ye katıldı

KBÜ Avrupa’nın en büyüğü EAIE 2017’ye katıldı

Yayın: 18.09.2017 00:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından İspanya’nın Sevilla şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı olan ‘EAIE 2017’ye katıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat başkanlığındaki heyette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan da yer aldı

Avrupa’nın ve dünyanın birçok yerinden katılımın olduğu ve yükseköğretimde kalite, uluslararasılaşma gibi konularda toplantı ve seminerlerin yer aldığı EAIE 2017, 6 bin katılımcıyı ağırladı. Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2017’de Türk üniversiteleri arasında en çok ilgiyi Karabük Üniversitesi gördü.

Karabük Üniversitesi ile Malezya’da bulunan Unirazak ve Management and Science Üniversiteleri arasında Mevlana değişim programının uygulanması için karşılıklı protokol imzalandı.

Ayrıca, fuara Brezilya, Endonezya, İtalya, Letonya, Romanya, İspanya, Güney Kore, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Fas ve Hırvatistan’dan katılan üniversite temsilcileri ile Mevlana ve Erasmus protokolleri hazırlanması ve yakın zamanda imzalanması üzerine anlaşmalara varıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta sevgi evlerinde kalan çocuklar TOGÜ’yü ziyaret etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ta bir süre önce hayata geçirilen “Gönül Bağından Sevgiye Uzanan Eller” projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklar, Gaziosmanpaşa Üniversitesini (TOGÜ) ziyaret etti.

TOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle sevgi evlerinde kalan çocuklara “Gönül Bağından Sevgiye Uzanan Eller” projesi kapsamında üniversitede gönüllü öğretim görevlileri tarafından her ay düzenli olarak çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikler bu ay Eğitim Fakültesinde yapıldı.

Eğitim Fakültemizde gerçekleşen etkinlikler sırasıyla Karagöz Hacivat Gösterisi, teknoloji sergisinin gezilmesi, yüz boyama ve müzik etkinliği olarak yapıldı. Etkinlikler sonrasında çocuklara öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Temur, yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Sevgi Evleri'nde kalan çocukların gelişimlerine katkı sağlamak ve ilerideki yaşamlarında daha başarılı bir şekilde hayatlarını daim ettirmek için projemizi hayata geçirdik. Projemize desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz'a üniversite ve fakülte yönetimlerimize ayrıca gönüllü olarak projemize destek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.