KBÜ, Avrupa’nın En Büyük Eğitim Fuarında

KBÜ, Avrupa’nın En Büyük Eğitim Fuarında

Yayın: 16.09.2018 23:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı olan ‘EAIE Geneva 2018’e katıldı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın başkanlığındaki Karabük Üniversitesi heyetinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan yer aldı.

Bu yıl 30. düzenlendiği, yükseköğretimde kalite, uluslararasızlaşma gibi konularda toplantı ve seminerlerin yer aldığı ‘EAIE Geneva 2018’, 90 ülkeden yükseköğretim kurumu ile 5 bin 500 katılımcıyı ağırladı. Fuarda yer alan “Study in Turkey” standında Türkiye’den gelen 24 üniversite arasında yer alan Karabük Üniversitesi, birçok farklı üniversite ile Mevlana ve Erasmus anlaşmaları imzaladı. 11 Eylül’de başlayan ‘EAIE Geneva 2018’ eğitim fuarı bugün sona erdi.

Uluslararasılaşma yolunda ciddi mesafeler katedildi

Karabük Üniversitesinin 50’ye yakın ülkede yer alan 150’den fazla üniversite ile Mevlana ve Erasmus anlaşmaları bulunuyor. Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Karabük Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sırada yer alıyor. Aynı zamanda 5 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında bu sayıyı 7 bin 500’e çıkarmayı hedefliyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sigortam.net’ten “yapay zeka” çözümleri

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sigortam.net, gelişmiş yapay zeka algoritması sayesinde müşterilerine kendilerine en uygun sigorta poliçesini seçme olanağı tanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sigorta şirketlerinin sağladığı hizmetin güvenilirliği ve satın alma sürecinin şeffaflığı, müşterilerin tercihlerinde en belirleyici unsurlar olarak öne çıkıyor.

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi Ernst & Young'ın (EY) “2024 Küresel Sigorta Görünümü” raporuna göre, bu unsurların önemi giderek artarken, sigorta şirketlerinin yapay zeka teknolojilerini daha etkin kullanmaları gerekiyor.

Mart 2022'den itibaren yapay zeka algoritmasını süreçlerine dahil eden Sigortam.net, müşterilere uygun fiyat, geniş kapsam ve fiyat-performans dengesi sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net Pazarlamadan Sorumlu Üst Yöneticisi (CMO) Selen Yığın, gelişen teknolojilerin ve değişen müşteri beklentilerinin sigorta şirketlerini önceliklerini yeniden gözden geçirmeye zorladığını aktardı.

Yığın, sigorta sektöründe güven ve şeffaflığın en önemli kriterler arasında yer aldığını belirterek, “Bunu sağlamak için de süreçlerde yapay zeka teknolojilerinden yararlanmak kritik hale geliyor. Ancak teknolojik ilerlemelere ayak uydururken, kişiselleştirilmiş deneyim ve bütünsel çözümler ile daha fazla değer yaratılması gerekiyor. Sigortam.net olarak müşterilerimizin farklı opsiyonlara hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağlıyor ve kendilerine en uygun poliçeyi seçebilmeleri için ihtiyaçlarına bütünsel çözümler sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yığın, şirketin 20'den fazla sigorta şirketi ile işbirliği yaparak, müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun teklifleri sunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Müşterilerimize, 'Sizin için, ihtiyaçlarınıza uygun sigorta ürünü olan tüm şirketlere gittik, tüm detayları yapay zeka teknolojisi ile inceledik ve üç farklı kritere göre sıraladık.' diyoruz. Aynı zamanda ihtiyaç doğrultusunda poliçeleri skorlayarak kapsamıyla fiyatları karşılaştırıp fiyat-performansa göre uygun teklifi de işaret ediyoruz.”

Yapay zeka uygulaması sayesinde kullanıcıların sayfalarca uzunluktaki teminatları okuyup karşılaştırmasına gerek kalmadığına işaret eden Yığın, “Teminatları da onlar için karşılaştırıyoruz. Tam bir şeffaflık içinde müşterilerimiz tüm teklifleri görebiliyor. İsterse sıralamasını değiştirebiliyor, isterse fiyata ya da kapsama göre sıralama yapabiliyor. Böylelikle tüm karşılaştırmaları görebiliyor ve seçimini buna göre yapabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yığın, online sigorta poliçesi alımının rahatlığından faydalanmak isteyen tüm müşterilerinin güvenliğine de büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“2020 yılında TOBB tarafından verilen Güven Damgası'na sahip sigorta sektöründeki ilk şirket olduk. Kişiye özel sigorta teklifi için paylaşılan kişisel bilgiler ve daha sonra satın alma adımında paylaşılan ödeme bilgileri, global olarak kabul gören SSL protokolümüz ile korunuyor. 3D Secure ödeme altyapımız, müşteri kaydı oluşturulmasındaki tek kullanımlık şifre uygulamamız ve KVKK onay süreçlerimizin de katkısıyla müşterilerimizin güvenli bir satın alma süreci gerçekleştirmesini her zaman önceliğimize alıyoruz.”