KBÜ “Çocuk Gelişimciler Günü”nü Kutladı

KBÜ “Çocuk Gelişimciler Günü”nü Kutladı

Yayın: 25.05.2023 14:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından “Çocuk Gelişimciler Günü” dolayısıyla “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yürütülen “Farklı Alanlarda Görev Yapan Çocuk Gelişimi ve Öğrenci Buluşmalarıyla Çocuk Gelişimi Son Sınıf Öğrencilerinin Hizmet Öncesi Desteklenmesi” projesi tanıtıldı.

KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından “Çocuk Gelişimciler Günü” dolayısıyla “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında “yürütülen “Farklı Alanlarda Görev Yapan Çocuk Gelişimi ve Öğrenci Buluşmalarıyla Çocuk Gelişimi Son Sınıf Öğrencilerinin Hizmet Öncesi Desteklenmesi” projesinin ele alındığı bir program düzenlendi. Farklı çalışma alanlarında görev yapan çocuk gelişimci ve öğrencilerin bir araya geldiği programda, “İş hayatında karşılaşabileceğiniz sorunlar nelerdir? Öğrencileri mesleğe hazırlayan çalışmalar nelerdir? Çocuk gelişimi mezunu olarak hangi alanlarda görev yapabilirsiniz?” gibi sorular yanıtlanarak mezuniyet sonrası öğrencilerin rota belirlemesi amaçlandı.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Özyürek, Prof. Dr. Şehnaz Ceylan, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Asya Çetin akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Farklı Alanlarda Görev Yapan Çocuk Gelişimi ve Öğrenci Buluşmalarıyla Çocuk Gelişimi Son Sınıf Öğrencilerinin Hizmet Öncesi Desteklenmesi” projesinin proje danışmanlığını Prof. Dr. Arzu Özyürek’in, araştırmacılığını öğrenci Sıla Aksoyu ve proje yürütücülüğünü öğrenci Anıl Avcı’nın yaptığı ekipte, öğrenci olarak Ebru Özten, Gülsüm Güven, İrem Yekta Kaygusuz, Senanur Yazıcı, Sibel Kara, Şevval Altunç ve Vefa Ömürat yer aldı.

Bu yıl KBÜ Çocuk Gelişimi Bölümü olarak TÜBİTAK 2209-A’ya 19 proje ile başvurduklarını söyleyen Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Özyürek, “20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü etkinliği için toplanmış bulunuyoruz. TÜBİTAK’a Çocuk Gelişimi Bölümü olarak 19 projeyle başvurduk. Bu yıl rekor seviyede başvuru oldu. TÜBİTAK 2209 ön lisans ve lisans öğrencileri projesi vardı. Bu projelerden 9’u kabul oldu. Şimdi hepsi birlikte yürütülüyor” dedi.

Proje araştırmacısı olarak görev alan Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Sıla Aksoyu ve proje yürütücüsü Anıl Avcı, “Projemiz farklı alanlarda çalışan çocuk girişimcilerle Üniversitemiz  Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin buluşturulması kapsamında düzenlediğimiz bir proje. Bu proje kapsamında da şöyle bir amaçla yola çıktık, ‘Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri mesleğe başladıklarında onları neler bekliyor?’ Hizmet öncesinde son sınıf öğrencilerini desteklemek. Hangi alanda kendilerini çalışmaya hazır hissettikleri hakkında çalışmalarda bulunmak. Çünkü çocuk gelişimi birçok farklı alana yayılmış bir şekilde ve öğrenciler aslında mezun olmadan önce kafa karışıklığı yaşayabiliyor. Bizim amacımız bunun önüne geçmek ve hizmet öncesinde destekleyerek mezun olduktan sonra daha kaliteli meslek elemanları sunmak” diye konuştu.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.