KBÜ Hastanesinde Sıkıntıların Devam Ettiği Bildiriliyor

KBÜ Hastanesinde Sıkıntıların Devam Ettiği Bildiriliyor

Yayın: 06.04.2016 10:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde bir dizi sıkıntıların devam ettiğine dikkat çekilerek, şikayetler de artmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili gazetemizi arayan ilgili vatandaşlar,muayene numarası alma konusunda sistem değişikliğine gidilmesi sonucu aksaklıkların meydana geldiğini ve bu yüzden de büyük zorluk çektiklerini bildiriyorlar.

Hastanede sık sık sistem değişikliğine gidildiği yönünde şikayetlerini dile getiren vatandaşlar,şu anda eski sisteme dönüldüğü için aksaklıklar yaşandığını ve bu yüzden de numara almakta zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Yorumlar

  1. sıkıntı

    yeni yapılan bir hastane nasıl yok edilir şuan onu yaşıyoruz.Yeni başhekim ali kıran başkesen gibi davranışları ile personeli bezdirmeye devam ettiği gibi hastane içerisindeki yapmaya çalıştığı icraatlar ile de hastanenin sonunu getiriyor.Fiziki alan olan olarak zaten yetersiz olan hastanenin tüm boş alanlarını bölmeler ile bölerek sözde alan çıkartmaya çalışması hastaneyi teknik ve fiziki açıdan içinden çıkılmaz hale getirmeye başladı..birileri kendilerine dur demez ise hastane bir kaç yıla kadar bayır mahalledeki eski hastaneye dönüşecek ve adım atacak yer kalmayacak.polikliniklerdeki temizlik ise içler acısı hal almaya başladı.her yer toz küpür,nefes almakta zorlanmaya başladı personel.yeni bir bilgi sisteminin hastaneye uygulanmaya başladığı doğru.ancak bundan kaynaklanan aksaklıkların hastaya yansıması yanlış.ilgili firma bu aksaklıkları göz önüne alarak işlere ona göre erken başlamalı idi.hasta bilgilerinde kayıp yaşanması kabul edlebilir şey değil.Tabii kendisine bu sınırsız yetkiyi tanıyanlarda da hata yok mu acaba?yeni başhekimi izlemeye devam……

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’nin geri ödeme listesine 81 ilaç daha eklendi

Yayın: 04.05.2024 15:04
Paylaş:
A+ A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacın daha Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) geri ödeme listesine alındığını bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.

SGK’nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6’sının diyabet, 11’inin antibiyotik, 4’ünün epilepsi-migren, 2’sinin MS, 1’inin obezite, 2’sinin pulmoner hipertansiyon, 7’sinin alerji ilacı olduğu belirtildi.

Düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.