KBÜ Kırgız Üniversitesi İle Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladı

Okan Şimşek
Yayın: 19.09.2024 10:26
A+ A-

Türk Dünyası ile iş birliklerimiz artarak devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve M. Ryskulbekov Kırgız Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Almaz Kadyraliev arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. 

Karabük Üniversitesi uluslararası alanda iş birliklerini artırmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, M. Ryskulbekov Kırgız Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Almaz Kadyraliev ve beraberindeki heyeti Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti. Görüşmede iki üniversite arasında potansiyel iş birliği alanları ve ortak projeler üzerine yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve M. Ryskulbekov Kırgız Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Almaz Kadyraliev arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak etkinlik düzenlenmesi ve proje çalışmaları yapılması planlanıyor.

“Türk Dünyası ile olan iş birliklerimizi artırmayı ve güçlendirmeyi hedefliyoruz”

Karabük Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarından söz eden Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak birçok alanda büyük başarılara imza atıyoruz, özellikle mühendislik alanında önemli başarılar elde ediyoruz. Akademisyenlerimiz, dünya çapında yarışmalarda yer almakta ve etkili isimler arasında gösterilmektedir. Bu başarılarımızı daha ileriye taşırken Türk Dünyası Üniversitelerini kardeş üniversitelerimiz olarak görüyor, Türk Dünyası ile olan iş birliklerimizi artırmayı ve güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kırgız Ekonomi Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını sağlayarak her iki kurumunda eğitim alanında önemli adımlar atmasına katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı. M. Ryskulbekov Kırgız Ekonomi Üniversitesi Rektörü Almaz Kadyraliev ise protokolün gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a misafirperverlikleri için teşekkür etti. Daha sonra Rektör Kadyraliev Karabük Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 21:14
A+ A-

Karabük’te 6 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Şehit Ateşe Reşat Bulvarı’nda Sanayi Kavşağı yakınlarında 6 otomobilin karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada araçlarda bulunan E.S, M.S, K.E.S. ve Ö.A.B. yaralandı.

Sağlık ekiplerince Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331