KBÜ Medya Bülteni’nin 2. Sayısı Yayımlandı

Haber Merkezi
Yayın: 12.09.2024 16:07
A+ A-

Karabük Üniversitesinde düzenlenen etkinlikler, ulusal ve uluslararası iş birlikleri, projeler, akademik başarılar ve bilimsel çalışmaları içeren “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni”nin ikinci sayısı zengin içeriği ile okuyucularıyla buluştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın öncülüğünde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni”nin Eylül sayısı yayımlandı. Karabük Üniversitesinin akademik başarılardan yapılan iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmaların yer aldığı Eylül sayısında, üniversitenin önemli projeleri de dikkat çekiyor.

Bültenin Eylül sayısında Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Sağlık Bilimleri Festivali: Sağlıkfest kapsamında yapılan çalışmalar ve imzalanan protokoller, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Karabük Üniversitesinin yüzde 96,6’lık oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alması, URAP tarafından hazırlanan 2023-2024 Türkiye Alan Sıralamasında Mühendislik alanında elde edilen büyük yükseliş, KBÜ’nün YÖK Mezun Başarı Atlası’nda zirvede yer alışı, KBÜ Teknofest takımlarının başarıları, yürütülen faaliyetler ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler yer alıyor.

“Karabük Üniversitesi olarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde bilim ve teknolojiyi merkezine alan tüm çalışmaların öncüsü olacağız”

Karabük Ünivesitesi’nin ulusal ve uluslararası alanlarda önemli başarılar elde ettiğine dikkat çeken Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “2023-2024 Türkiye Alan Sıralamasında Üniversitemiz, Mühendislik alanında  son 1 yılda büyük atılım gerçekleştirerek Türkiye genelinde 24. sıradan 13. sıraya yükselmiştir. Makine Mühendisliği alanında ise 10. sıradan 5. sıraya gelerek ciddi bir yükseliş yakalamıştır. Söz konusu başarılar, Karabük Üniversitesinin Mühendislik sahasında çok güçlü ve başarılı bir akademik kadroya sahip olduğunun göstergesidir. Bu başarılarımızı daha ileriye taşımak ve üniversitemizi dünya ve Türkiye sıralamalarında daha üst sıralara çıkarmak için gayret edeceğiz. Akademisyen ve öğrencilerimizin, ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalarda elde ettiği başarılar artarak devam ediyor. Karabük Üniversitesi Ailesi olarak başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi ve idari personelimizi tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde bilim ve teknolojiyi merkezine alan tüm çalışmaların öncüsü olacağız” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni“ne ulaşmak için linke tıklayınız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Palamut avında bu sezon bolluk yaşanıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 00:52
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz'de 1 Eylül'den itibaren avlanmaya başlanan palamut bolluğuyla yüzleri güldürdü.

Trabzon'da av yasağının kalkmasının ardından “Vira bismillah” diyerek denize açılan Karadenizli balıkçı tekneleri, limana bol miktarda palamutla dönmeye devam ediyor.

Açık denizlerde avlanan palamutlar, gün ağarırken ilk olarak Trabzon Toptan Balık Hali'ne, ardından da balık pazarına götürülerek tüketicisiyle buluşturuluyor.

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine, 2024-2025 sezonunun 1 Eylül itibarıyla istavrit ve palamutla başladığını söyledi.

İstavritin boyut olarak güzel olduğunu ancak avcılığının pek olmadığını dile getiren Mutlu, “Palamutta ağır bir avcılık var. Yalnız çok ilginç de bir şey var. Geçen yıl Batı Karadeniz'de olan avcılık bu sene tam tersine Doğu Karadeniz'de oldu. İlk başlarda Ordu ve Giresun arasında, şimdi ağırlıklı Rize ve Hopa üzerinde avcılık var.” dedi.

– “3 tane ile 4 kişilik aile rahatlıkla doyabilir”

Mutlu, halkın ucuz balık yemesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Pazarda satılan fiyatı çok değil. En fazla gördüğüm kadarıyla 75 lira civarında. Hatta 3 tanesi 200 liraya olan balık da var. 3 tane ile 4 kişilik aile rahatlıkla doyabilir. Dediğimiz gibi bizim için tek sevindirici tarafı halkın bol bol ucuz balık yemesi.” diye konuştu.

Hamsiden beklentilerine de değinen Mutlu, şunları kaydetti:

“İnşallah havalar biraz daha serinler ve bu arada da hamsi çıkar. Balıkçının umudu hamsiyle seviniriz. Akşam burada bir teknemiz vardı. Reisimizle biraz sohbet ettik. 'Parça parça hamsiler var' dedi. Tabi hamsi biraz da iklime bağlı çünkü hava sıcak olursa göçünü çok çabuk tamamlıyor, hava soğuk olursa tahmin ediyorum yakın bir zamanda hamsiyle de buluşacağız gibi görünüyor.”

– “Bu yıl palamut inanılmaz oldu”

Trabzon Toptancı Balık Hali'nde komisyoncu Recep Denizer de bu sene son yılların en fazla palamut avının yapıldığına dikkati çekti.

Denizer, 2005'ten bugüne kadar parçalı bir avlanma olduğunu ifade ederek, “Bu yıl palamut inanılmaz oldu. Bundan sonra da daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. İnanılmazın üzerinde bir palamut olacak, tahminler bunu gösteriyor. Denizdeki teknelerle görüştüğümüzdeki görüntü bu. İnşallah bol olur, vatandaş yer. ” değerlendirmesini yaptı.

Fiyatların da uygun olduğuna işaret eden Denizer, “Protein olarak balık inanılmaz bir besin. İnşallah bol olur, çok fazla olur. Biz sürümden kazanırız, vatandaş da yer. Arzumuz, istediğimiz bu.” ifadelerini kullandı.

Denizer, palamut avından sonraki sürece de değinerek, “Bol palamudun olduğu yıllarda hamsi sıkıntıları çıkıyor. İnşallah bu sene hamsi sıkıntısını yaşamayız. Vatandaş artık hamsiye alışmıştı. Son belki 20 yıldan beri böyle bol palamut olmadı. Bu yıl olursa inşallah mutlu olacağız ama hamsinin de olmasını istiyoruz.” dedi.

Baba mesleği balıkçılığı küçük yaşlardan itibaren sürdüren Cem Yazıcı ise sezonun iyi gittiğini belirterek, “Geçen seneye oranla palamut on numara. Geçen sene vatandaşımız bu balığı mumla aradı. Palamut şu an çok iyi. Alıcılar da memnun. Tane 75, üç tanesi 200 lira. Bugün bir tavukla kıyasladığınız zaman haliyle daha uygun. Bir palamut neredeyse 850-900 gram, 1 kilograma yakın geliyor. Uygun yani. Vatandaşımız da memnun, biz de memnunuz.”​​​​​​​ diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331