KBÜ Rektörü Kırışık TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı İle Görüştü

KBÜ Rektörü Kırışık TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı İle Görüştü

Yayın: 17.02.2024 13:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ile görüştü. Görüşmede enerji, nükleer ve maden araştırmaları alanlarında iş birliği olanakları ve gelecekte yapılabilecek ortak projeler ele alındı.

Yapılan görüşmede Karabük Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından temiz, erişilebilir ve güvenli enerji alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildiğini ifade eden Rektör Kırışık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile YÖK tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışmasında da birinci olduklarını belirtti. Rektör Kırışık, “Üniversitemiz, Times Higher Education 2023 Dünya Etki Sıralamasında ise ‘Ekonomik ve Temiz Enerji’ kategorisinde 101-200 bandında yer alıyor” diyerek, Türkiye’nin enerji ve maden alanlarındaki potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanmak için TENMAK ile yapılacak ortak çalışma ve projelerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

TENMAK Başkanı Balıkçı ise Karabük Üniversitesinin temiz erişilebilir ve güvenli enerji alanında uzmanlaşan üniversite olmasının iş birliği imkanlarını geliştirdiğini ve öncelikli olarak bu alanlarda yapılacak iş birliği ve projelere açık olduklarını ifade etti.

Rektör Kırışık, TENMAK Başkanı Balıkçı’yı Karabük Üniversitesi mühendislik birikimi ve akademik yetkinliklerini görmek için Karabük Üniversitesine davet etti. Rektör Kırışık, iki kurum arasında iş birliklerini artırmak için karşılıklı olarak kurumların birbirlerini tanımaları gerektiğine işaret etti. TENMAK Başkanı ise bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda Karabük Üniversitesine gelmek istediğini ifade etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.