KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Özbekistanlı Öğrencilerle İftarda Bir Araya Geldi

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Özbekistanlı Öğrencilerle İftarda Bir Araya Geldi

Yayın: 25.03.2024 10:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistanlı öğrencilerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Türk geleneklerine uygun şekilde yapılan yemekler ile Özbekistanlı öğrenciler kültürlerini yaşama ve tanıtma fırsatı buldu.

Dayanışma ve paylaşma ruhunun yansıtıldığı Ramazan Ayı’nda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinde eğitim gören Özbekistanlı öğrenciler ile iftar yemeğinde buluştu.

Düzenlenen İftar programında konuşan Rektör Kırışık, Türk Dünyasının ve Türkiye’nin aynı soydan ve aynı kökten geldiğini belirterek, “Biz aynı ağacın dalları gibiyiz, bizler çok devlet tek millet olarak dost ve kardeş ülkeleriz” dedi.

Özbekistan ile Türkiye arasındaki bilimsel, kültürel, ticari, siyasi ve idari iş birliğini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Kırışık, “Sizler, Türkiye ile Özbekistan arasında dostluk ve iş birliği köprülerini kurarak ülkelerimizin birlikte gelişmesini sağlayacak gençler ve liderlersiniz” dedi.

Öğrencilere geleceğe büyük bir umutla bakmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Kırışık, “Her geçen gün gelişen ve güçlenen Türkiye ve Türk Devletleri yeni yüzyıla damgasını vuracak ve Türk Medeniyeti yeniden dünyanın en güçlü medeniyeti haline gelecektir” diye konuştu. Kırışık, öğrencilerin bu heyecan ve coşkuyla bu yeni geleceğe göre şimdiden kendilerini hazırlamaları gerektiğini dile getirdi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhsangazi’de gençlik merkezi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

İhsangazi Müftülüğü tarafından hazırlanan gençlik merkezinin açılışı öncesinde kermes düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kur'an kursunda hafızlık okuyan 25 öğrencimizin yanı sıra yetişkin ve 4-6 yaş grubu olarak toplam 45 öğrencimiz var. Kursumuzun yararına kermes düzenledik. Yine müftülük binamızın üst katını Diyanet Gençlik Merkezi yaptık. Beş odası bulunan, içinde kütüphane, mutfak, çok amaçlı salon, eğitim sınıfı bulunan ilçe gençlerimizin faydalanabileceği bir alan oldu.”

Açılışa İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu, İl Müftüsü Bekir Derin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.