Bölgenin Sesi Gazetesi
 

KBÜ Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi’miz Açıldı

Yayın: 09.05.2015 12:38
Paylaş:
A+ A-

Üniversitemiz Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nde; 6400 m2 lik meydan bu meydanın altında ve etrafında; 1 adet 1200 kişilik öğrenci, 1 adet 300 kişilik akademik personel, 1 adet 200 kişilik idari personel ve 2 adet 150’şer kişilik konuk olmak üzere toplamda 5 adet 2000 kişilik yemekhane, 21 adet dükkân (kuaför, terzi, eczane, kırtasiye vb.) 2 adet kafeterya, 2 adet restoran ve açık terasları, 4 adet idari ofis ve 8 adet teknik oda yer almaktadır.

Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi açılışına; Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, İl Müftüsü Halil Bektaş, Kamu Kurum Kuruluş İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Üniversite Dekanları ve Müdürleri, Akademik ve İdari Personeli ile davetliler katıldı.

Yapılan konuşmalarda, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu; “Üniversitemizin ihtiyacı olan bir Öğrenci Yaşam Merkezi hizmete açılmış bulunmaktadır. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı her türlü tesis tamamlanıyor. Bunlardan önemli bir kısmının da bugün açılışını yapmış bulunmaktayız. Sosyal tesis ve camide orijinal bir yapı olarak hizmete girmiştir. Gençlerimizin ihtiyacı olan tesisler hizmete sunulduğunda onlarda ileride güzel işlere imza atacaklardır. Karabük’ümüze, üniversitemize ve öğrencilerimize Sosyal Yaşam Merkezi’mizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat; “Üniversitemize büyük bir kazanç olan Sosyal Tesis’imizi bugün açmış bulunmaktayız. Üniversitenin genelinde olduğu gibi bu sosyal tesislerin yapımında da Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın emeğine saygı duyuyorum. Bu emeği unutmamak gerekir. Çok büyük emeklerle bu güzellikler ortaya çıktı. Bana da yeni görevimde bu açılışı yapmak düştü. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz adına verimli bir tesis olacaktır. Sosyal Tesis ve Öğrenci Yaşam Merkezi’mizin herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever: “Üniversitenin Öğrenci Yaşam Merkezi’ni gezdik, gördük çok güzel olmuş. 2000 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir tesis, önemli bir yer. Bunun yanı sıra iş yerlerinin de olduğunu gördük. Öğrencilerinin imkânlarını işletilmesi, öğrencilerin güzel bir Üniversitede öğrenim görmeleri, sosyal tesislerden faydalanmaları çok önemlidir. Bu tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”