KBÜ TOBB Teknik Bilimler MYO 8 Programda Destekleniyor

KBÜ TOBB Teknik Bilimler MYO 8 Programda Destekleniyor

Yayın: 04.04.2024 14:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim öğretim desteği kapsamında 2024’te 8 programda destek almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak, iş hayatına uyumlarını sağlamak ve iş yerinde eğitimi teşvik etmek amacıyla programlara eğitim desteği vermeye başladı. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021 yılında Üretime Yönelik Makine, Otomotiv Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Kaynak, Elektrik, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi programlarında eğitim desteği almaya hak kazandı. 2022 yılında ise Metalurji programı destek alırken, 2023 yılı performans değerlendirme sonuçlarına göre 2024 yılı için Bilgisayar Programcılığının da eklenmesiyle 8 program ile desteklenmeye hak kazandı. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim desteği kapsamında gerçekleştirilecek uygulamalar ile meslek yüksekokulu mezunlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin sanayi ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi, buna bağlı olarak istihdamlarının artırılması, iş piyasasını tanımaları ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmesi, iş hayatına uyum sağlamaları ve iş yerinde eğitimi teşvik etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla birlikte üniversitenin Organize Sanayi Bölgelerindeki etkinliğinin daha da arttığını ifade eden Kırışık, bu durumun bölge sanayisinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.Rektör Kırışık, bölge sanayisine nitelikli iş gücü yetiştirmenin önemine değinerek, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve mezunların iş piyasasında daha rekabetçi konuma gelmeleri için gösterdikleri gayrete işaret etti. Öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sunabilmek amacıyla Karabük Üniversitesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Rektör Kırışık, YÖK tarafından sağlanan desteklerle birlikte bu çalışmaların daha da güçlendiğini vurguladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.