KBÜ ve Kardemir Arasında İş Birliği: Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi

KBÜ ve Kardemir Arasında İş Birliği: Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi

Yayın: 13.02.2024 10:29
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve KARDEMİR tarafından Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında gerçekleştirilen “Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi” programı, Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezinde yapılan programa Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Eti Maden İşletmeleri eski Genel Müdürü Serkan Keleşer, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, Kardemir Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi ile KBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı Ankara Medipol Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, KBÜ akademik personeli, KARDEMİR’de görevli yöneticiler, sektör temsilcileri katıldı.

Bu kapsamda program, 10 Şubat 2024 Cumartesi günü Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın açılış konuşması ile başladı. Programın ilk gününde Eti Maden İşletmeleri eski Genel Müdürü Serkan Keleşer, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu sunumlar yaptı. Ankara Medipol Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa’nın uygulamalı stratejik planlama faaliyeti ile son buldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katıldığı programın ikinci gününde ise 11 Şubat 2024 Pazar günü, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, KARDEMİR Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi’nin sunumlar yaptı. Program, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın uygulamalı stratejik planlama faaliyeti ile son buldu.

“Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi” programında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, “Kardemir, Karabük’ün ekonomik yapısında önemli bir yere sahiptir. Bu fabrika, bu toprakların insanları üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Karabük’ün kültüründe ve yaşamında ayrı bir yere sahiptir. Türkiye’nin ağır sanayisinin temellerini oluşturan bir fabrikadır. ‘Fabrika kuran fabrika’ diyebiliriz. Diğer yandan, Karabük Üniversitesi, son 20 yıl içinde Karabük’ün ikinci ekonomik lokomotifi olmuştur. Bu iki kurumun daha iç içe olması ve daha fazla iş birliği yapması gerekmektedir. Bugün burada gerçekleştirilen etkinliği Teknoloji Transfer Ofisimiz gerçekleştiriyor” dedi.

Rektör Yardımcısı Karaş, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın teşvikleriyle bu etkinliği düzenlediklerini, hedeflerinin, bu iki kurumu daha fazla iş birliği yapar hale getirmek olduğunu dile getirdi. Rektör Yardımcısı Karaş, “Teknoloji transferi, bu amaç doğrultusunda büyük önem taşımaktadır. Bir tarafta üretim var, diğer tarafta ise bilim ve araştırma var. Üretimi, AR-GE yoluyla daha inovatif hale getirerek yenilikçi ürünler ortaya çıkarmak önemlidir. Kardemir’in talebi bu. Üniversite olarak bizim istediğimiz şey de akademik, bilimsel çalışmaların çıktıya yani ürüne dönüşmesi. Bu iki istek bir araya gelmelidir. Bu etkinliklerle bu iki aksiyonu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz, bölgede gerçekten bir merkez haline gelmiştir ve bunları bir araya getirebildiğimiz ölçüde memnun olacağız ve başarılı olacağız. Bugünkü etkinlik de bu çerçevede gerçekleştirilmiştir. Umuyorum ki verimli ve başarılı olur. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu, üniversiteler ile endüstri arasındaki bağlantı eksikliğine değindi. KARDEMİR’in üniversiteye ciddi katkıları olduğunu vurgulayan Kuzu, “İş birliklerini artırmak istiyoruz. Takım çalışması adı altında önemli bir konuya değiniliyor burada. Sosyal medya ve dijital dünyada tekilleşme oluyor. İnsanlar artık eğlencesini bile cep telefonu, tablet üzerinden yapıyor ve mahremiyet de azalmış oldu. Takım çalışması, zamanımızda lazım olan kavramlardan birisi. Çünkü her ne kadar başarılı olsanız da bir kişinin yaptığı bilim bitti, birkaç kişinin yaptığı bilim bile bitti, çok kişinin katıldığı bilimler yapılıyor. Bu tür şeyleri anlatmamız ve bunlara alışmamız lazım. Takım çalışması insanın kariyer planında olması gereken özelliklerinden bir tanesi dedi.

Üniversite-sanayi iş birliğinin artırılmasının önemine değinen Kuzu, “TUSAŞ olarak Karabük Üniversitesi ile yakın zamanda bir protokol imzaladık. Hem staj hem de iş birliği kapsamında bu protokolü imzaladık. Laboratuvarları destekleyerek iş birliklerini artırmak istiyoruz. KARDEMİR ve Karabük Üniversitesi de önemli bir kurum. Karabük’teki şehrin iki lider kurumu. Bu birliklerin artarak devam etmesi gerekiyor. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Bugünkü etkinliğin bereket getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

İş dünyasında liderlik ve yöneticilik arasındaki farka değinerek, liderlik eksikliğinin dünya genelinde birçok organizasyonun temel sorunu olduğunu belirten Eti Maden İşletmeleri eski Genel Müdürü Serkan Keleşer, “Dünyanın her ülkesinde, her organizasyonda en büyük sorunlardan biri liderlik konusudur. Yöneticiler bulabilirsiniz ancak gerçek bir lider bulmak her zaman zordur. Bu, dünya genelindeki şirketlerin, organizasyonların ve ülkelerin en büyük eksikliğidir. Bu yüzden liderlik konusu oldukça önemlidir ve bu konuya olan ilgi de oldukça büyük. Biz de kendi deneyimlerimizi, yaşadıklarımızı ve düşüncelerimizi kendi dilimizde aktarmaya çalışacağız” dedi.

Programın kapanışında takım çalışması yapan KBÜ akademik personeli ile KARDEMİR yöneticileri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük ili ve Türkiye için önemli bir kuruluş olan KARDEMİR ile yakın bir çalışma ve iş birliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR’in iş birliği içerisinde birlikte gelişmesi ve güçlenmesini hedeflediklerini ifade eden Rektör Kırışık, “Takım Çalışması ve İnovatif Liderlik Eğitimi faaliyeti ile kurumlarımızın insan kaynaklarını geliştirmeyi ve takım çalışması başarısını artırmayı amaçlıyoruz” dedi. Rektör Kırışık, dünyada gelişmiş ülkelerin sanayide bilim merkezli bir yönetim ve üretim faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ülkemizde de bilim merkezli, üniversite odaklı bir üretim geliştirme sürecini sürdürülebilir hale getirmeyi planlıyoruz. Bu süreci KARDEMİR ile birlikte yönetmek ve yürütmek istiyoruz. Özellikle KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir Hocamızın sürece çok büyük katkılar ve destekler sunduğunu görüyoruz. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KBÜ akademik personelinin yanı sıra, KARDEMİR çalışanları ve sektör temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen eğitim programı, takım çalışması dinamikleri, inovatif liderlik stratejileri ve iş birliği temelli çözüm odaklı yaklaşımları ele alıyor. Bu iş birliği projesi, üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağlayarak, bölgesel kalkınmaya ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık’tan Başkan Köse’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 02.05.2024 13:17
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, beraberinde Genel Sekreter Lütfü Köm ile birlikte, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar Safranbolu Belediye Başkanı olarak seçilen Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye yeni döneminde başarılar diledi. Makamda gerçekleşen görüşmeye Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Belediye Meclis Üyesi Soner Alkan katıldı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ziyaretinden  duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse üniversite ile belediye arasındaki iş birliğini güçlendirmek istediklerini ve bu sürece devam edeceklerini ifade etti. Görüşme sırasında, şehrin akademik ve kültürel potansiyelinden daha fazla yararlanma konuları da ele alındı. Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak ortak projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı ve iş birliği olanakları değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi ile Safranbolu Belediyesi arasındaki köklü iş birliğinin devam etmesi ve şehrin gelişimine katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilen ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.