KBÜ’de Beden Eğitimi Konuşuldu

KBÜ’de Beden Eğitimi Konuşuldu

Yayın: 14.05.2024 11:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panel düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panele, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Mehmet Çetin, akademisyenler, öğrenciler ile sporseverler katıldı. Kayışoğlu, panel sonrasında yaptığı röportajda, Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını panelinde, beden eğitimi dersinin geçirdiği değişim ve gelecekte beden eğitimi dersinde beklenilenler üzerinde konuşulduğunu belirterek, ” ‘Gelecek için bir beden eğitimi öğretmeninde bulunması gereken hangi özellikler olmalı?’ Bunları konuştuk, panelistlerimiz doyurucu bilgiler verdiler. ‘Beden eğitimi dersinin bugünü’, ‘Gelecekte nelere ihtiyaç duyuluyor’, ‘Beden Eğitimi dersini daha iyi yerlere nasıl taşırız?’ konularına dair panelistler tarafından analizlerde bulunuldu. Başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz olmak üzere tabii formasyon alan Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği öğrencilerimiz de buradaydı. Ayrıca dışarıdan beden eğitimi öğretmenlerimiz de katılım sağladılar. Çok faydalı verimli, güzel bir panel gerçekleştirdik onlara teşekkür ederiz, bize katkı sağladılar” şeklinde konuştu.Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, “Yaklaşık 11 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptım. 12-13 yıldan beri üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum. Toplamda 25 yıllık alan deneyimim var. Bu süreç içerisinde ‘Beden Eğitimi Öğretmeni’ adı altında bir belgesel çektim, yönettim. O belgeselle alakalı bugün burada çok güzel bir sunum yapmayı planlıyoruz. Belgeselde beden eğitim öğretmenliğinin değişen özelliklerini, uygulamalarını anlatmaya çalıştık. 1980 öncesinden günümüze kadar beden eğitimi öğretmenliğinde nasıl bir değişim, nasıl bir dönüşüm gerçekleşti? Bugün öğrenci arkadaşlarımıza, akademisyen arkadaşlarla ve gelen dinleyicilerle bu konuyu enine boyuna tartışmayı planlıyoruz” dedi.

Panelde hazırlanan belgeselin izlenmesinin ardından Prof. Dr. Kayışoğlu moderatörlüğünde, panelist Doç. Dr. Temel ve Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Çetin katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.