KBÜ’de “Evlilik Hipnozu” Adlı Tiyatro Gösterimi

KBÜ’de “Evlilik Hipnozu” Adlı Tiyatro Gösterimi 

Yayın: 06.12.2023 11:08 |Güncelleme: 27.12.2023 16:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Evlilik Hipnozu” adlı tiyatro oyunu izleyicileriyle buluştu. İki perdelik tiyatro oyununa çok sayıda izleyici katıldı. 

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gösterimi yapılan tiyatro, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Tiyatro oyunu Asuman’ın aileden kalan değerli inci kolyesini sakladıkları yer konusundaki unutkanlıkları çifti çözüm arayışına itiyor, Asuman ve eşi Volkan’ın yaşadığı sıra dışı bir macerayı konu alıyor.

Atakan Özdoğan ve Berke Kaya’nın yazdığı ve yönetmenliğini Volkan Dinç’ın yaptığı tiyatro oyununu Ferdi Akarnur, Buket Dereoğlu ve Uğraş Atay sergiledi.

Oyuncu Buket Dereoğlu tiyatro gösterimi öncesi yaptığı konuşmada, “Daha önce de gelmiştim, oynamıştım, biz burada her sene oynuyoruz aşağı yukarı. Gayet güzel, keyifli bütün Anadolu illerimiz gibi biz çok keyif alıyoruz. Memnun kalıyoruz, dolaşıyoruz tek tek illeri, üniversiteleri. Hayatlarını sosyal medyada geçiren biri, diğeri internette ve diğer sosyal medyalarda astrologları, medyumları dinliyor. Onların bilgilerine daha çok güvenen, cahil ama zengin olan bir kadın ve onların arasındaki çekişme. En sonunda kadın bir medyum çağırıyor çünkü bir kolyesi kayıp. O değerli kolyeyi bulmak için kocasına soruyor, hatırlamıyor. Hatırlatmaya yöneltmek için bir medyum çağırıyor ve medyum olarak da Ferdi abi geliyor. Ferdi abi aslında psikiyatri bölümü başkanı üniversitenin. Fakat iş bulamadığı için taksicilik yapıyor, medyumluk yapıyor ve kızının okul parasını emekli olduğu için anca evini döndürmeye çalışan bir adam. Bu görgüsüzlerin evine geliyor. O görgüsüzlerin arasındaki o meseleyi biraz düzeltip konu kolyeden çıkıp biraz da kendi aralarındaki kendilerine bakışlarını konu alıyor” dedi.

Akademik ve idari personeller ile öğrencilerin katıldığı tiyatro, büyük bir ilgiyle izlendi. (Berkay Doğan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.