“KBUİHA” Drone Kategorisinde Birinci Oldu

“KBUİHA” Drone Kategorisinde Birinci Oldu

Yayın: 17.04.2019 20:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Robot Olimpiyatların’da “KBUİHA” ile drone kategorisinde birinci oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesinde 11 – 13 Nisan tarihleri arasında 13’üncüsü düzenlenen Robot Olimpiyatları’na (ITURO’19) katılan Karabük Üniversitesi İnsansız Hava Araçları Kulübü, toplamda 665 robotun katıldığı ve Otonom İnsansız Hava Araçları kategorisinde 32 robotun yarıştığı olimpiyatta birincilik elde etti.

32 takım arasından görüntü işleyerek çizgi izleyen tek takım olan KBUİHA, yerde işaretli çizgiyi 4 rotorlu hava aracı ile otonom olarak takip etmeyi başararak birinci oldu. Yarışmada takımı, ekip üyeleri Uğur Kurt ve Furkan Karakale temsil etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İnsansız Hava Araçları Kulübü Danışmanı Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Batıkan Erdem Demir, Kulüp Başkanı Barış Kaycı ve kulüp üyelerini makamında kabul etti. Rektör Polat, yarışmadan birincilikle dönen öğrencileri kutlayarak hediye takdiminde bulundu.

Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenciyi ağırlayan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini bir araya getiriyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor’un Samsunspor karşısında 61 puan ve 61. gol hedefi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında 4 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Yılport Samsunspor ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bu sezon 61 puana, bir gol atması halinde de 61. golüne ulaşmış olacak.

Bordo-mavililer, ligde geride kalan 34 hafta sonunda 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 mağlubiyet ile 58 puan toplayarak 3. sıradaki iddiası sürdürüyor.

En yakın rakibi RAMS Başakşehir'in 6 puan önünde olan Karadeniz ekibi, kalan 4 haftada avantajını devam ettirerek sezonu 3. sırada tamamlamayı hedefliyor.

Karadeniz ekibi, hedefleri doğrultusunda hafta sonunda Yılport Samsunspor'u yenmesi halinde hem kentin plaka kodu 61 puana ulaşmış hem de üçüncülükteki iddiasını daha da güçlendirmiş olacak.

– Geçen sezondan daha iyi performans

Trabzonspor, Yılport Samsunspor'u yenmesi halinde geçen sezondan da 4 puan önde bir performans göstermiş olacak.

Bordo-mavililer, geçen sezon ligde 35 maç sonunda 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyetle 57 puan toplayarak ligde 6. sırada kendine yer bulmuştu.

Geçen sezon ligin tamamlandığı 36 hafta sonunda 57 puan elde eden Karadeniz ekibi, ligi 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edememişti.

– 61. gole 1 gol kaldı

Trabzonspor, Yılport Samsunspor maçında 61. golünü de atma mücadelesi verecek.

Ligde en son Gaziantep FK'yi 4-2 yenerek 34 maç sonunda 60. golüne ulaşan Karadeniz ekibi, Samsunspor önünde 1 gol atması halinde 61. golünü kaydetmiş olacak.