Kdz. Ereğli HEM ve Denizcilik Lisesi Gençleri Bilişim Dünyasına Hazırlayacak

Kdz. Ereğli HEM ve Denizcilik Lisesi Gençleri Bilişim Dünyasına Hazırlayacak

Yayın: 16.01.2017 23:19
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile yarıl yıl tatilinde 14-18 yaş grubundaki gençlere yönelik yazılım ve bilişim kursu verecek.

Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM) Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kurslara katılmak isteyen öğrencilerin 16 Ocak-21 Ocak 2017 tarihleri arasında Kdz. Ereğli HEM’e başvuru yapmalarının gerektiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Geleceğin bilişimcileri yazılım dünyasına ilk adımlarını bu eğitimlerle atıyor. Elektronik tasarım ve robotik geleceğin teknolojisinin temel taşlarıdır. Yarının tasarımcıları için şimdiden kodlama alt yapısını oluşturmak, onları bilimsel düşünce ve yaklaşıma teşvik etmek geleceğin teknolojisine uyum sağlamak için olmazsa olmazdır. Aynı zamanda, hayal gücü ile tasarım becerisini bir araya getirerek atölye uygulamaları yapmak yarına adaptasyonu geliştirecektir. Eğitimlerimizle gençlerimiz ve çocuklarımıza teknolojik dünyanın kapılarını açıyoruz. Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 14-18 yaş grubundaki gençlere yarıyıl tatilinde bilişim dünyasının kapılarını açıyor. Geleceğin bilişimcilerinin yazılım dünyasına ilk adımlarını atmaları için Karadeniz Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak Kdz. Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile yarıyıl tatilinde gençlerimize toplamda 80 saat; Algoritma, Yazılım ve Donanım, Temel Elektronik, Robotik, 3 Boyutlu Tasarım, Atölye Uygulamaları kursları verilecektir. Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü olarak amacımız yarının tasarımcıları için şimdiden kodlama altyapısını oluşturmak, onları bilimsel düşünce ve yaklaşıma teşvik etmek, geleceğin teknolojisine uyum sağlamaktır. Düzenlediğimiz kurslar aynı zamanda hayal gücü ile tasarım becerisini bir araya getirerek atölye uygulamaları yapmaları gençlerimizin yarına adaptasyonunu geliştirecektir. Kurslarımıza başvurular 16 Ocak-21 Ocak 2017 tarihleri arasında müdürlüğümüze yapılacaktır. Kurs süresi yarıyıl tatili boyunca devam edecektir.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Gençlik Festivali 23 Mayıs’ta Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 12:50
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde gençlik festivaline imza atılacak. 23-25 Mayıs tarihlerinde, tarihi ve mistik atmosferiyle ünlü Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’ta, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir Gençlik Festivali düzenlenecek.

Sanat Sokakta” sloganıyla gerçekleşecek olan bu festival, katılımcılara kültür, sanat ve müzik dolu 2 gün vaat ediyor. Safranbolu’nun eşsiz tarihî dokusunda gerçekleşecek olan festival, gençleri bir araya getirerek, unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak, festivalin ev sahipliği yapacağı mekân olarak, zengin tarihi atmosferi ve dokusuyla katılımcılara benzersiz bir deneyim sunacak.  Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Karabük Üniversitesi Fethi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi tarafından organize edilecek festival kapsamında, çeşitli sanat dallarından örneklerin sergileneceği atölye çalışmaları, sokak sanatçılarının performansları, müzik gruplarının konserleri ve daha birçok sürpriz yer alacak. Katılımcılar iki gün boyunca saat 14.00 ve 22.00 arasında düzenlenecek bu etkinliklerle hem sanatın büyüsüne kapılacak hem de yeni yeteneklerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Gençlik Festivali, Safranbolu’nun kültürel ve sosyal hayatına önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda gençlerin bir araya gelerek yeni dostluklar kurmasına ve paylaşımlarda bulunmasına olanak tanıyacak. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, tüm gençleri, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Tarihi Çarşı Han Arkası Sokak’taki Gençlik Festivali’ne katılmaya davet etti.