Keltepe Kayak Merkezinde inceleme

Keltepe Kayak Merkezinde inceleme

Yayın: 23.01.2019 21:25
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün 1999 rakımlı Keltepe bölgesinde yapımı 2016 yılında başlanan Kayak Merkezinde sona gelinerek, Telesej’lerde test çalışmalarına başlandı.

Önceki gün Vali ve Milletvekillerinin inceleme yaptığı Keltepe Kayak Merkezi bugün kentte görev yapan basın mensuplarına tanıtıldı.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin, çalışmaların sona geldiği Kaya Merkezi ile ilgili gazetecilere bilgiler vererek, tesisin en kısa sürede kademe kademe hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Keltepe kayak merkezinin 2015 yılında alt ve üst günü birlik, telesej ve teleski tesisleri olarak ihalesi yapıldığını kaydeden Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin, “ Tesisimiz teslim aşamasına geldi. Bu arada eksik ve yatırım programına alınmasına gereken işlerde var. Karabük’e yakışır bir şekilde bu tesisi açılır bir vaziyete getireceğiz. Şuan deneme aşamasında. Geçtiğimiz günlerde Karabük’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Özel İdaremize 6 milyon lira yol ödeneği verdi. Şuanda zor şartlarda ulaşımın sağlandığı bir konumdan çok daha rahat bir şekilde buraya ulaşım olacak. Burayı layık bir şekilde açmamız lazım. Test aşamaları geçici kabule kadar bu devam edecek.

İlk olarak eğitim pistimiz ile birlikte alt günü birlik tesislerini devreye alacağız. Eğitim pisti alanında şuan kızaklarla kaymak için yukarıya kadar yürümek zorunda kalınıyor. Buraya çocukların yukarıya taşınması için Baby lift dediğimiz sistemin ihalesi yapıldı ve yakında çalışmalara başlanacak. Burada önce alt günü birlik kısmını ardından üst günü birlik kısmını hizmete açacağız. Önümüzdeki sene her şeyimizle hazır tutuna kadar burayı açık tutacağız” dedi.

Çetin, Kayak merkezi hakkında da bilgiler vererek, “ Telesej 873 metre uzunluğunda ve saatte bin 200 kişi taşıyor. 64 sandalyesi var ve her birine 4 kişi biniyor. 7 tane büyük direk ile üst zirveye ulaşıyor. Teleski ise 690 metre uzunluğunda ve 58 askı sandalyesi var. Şuan 3 pistimiz var. Bir ve ikinci pisti birlikte düşünüyoruz. Bin 250 metre uzunluğunda. Üçüncü pistimiz 607 metre. Bu pistimizi BAKKA projesi ile yapacağız. Eğitim pistimizin hemen üstünden başlayan dördüncü pistimiz ise 869 metre uzunluğunda” diye kaydetti.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 3 milyonu hibe, 3 milyonu borçlanma şeklinde yol ödeneği aldıklarını ifade ederek, “ Yenice yolundan buraya kadar olan 20 kilometrelik yol ağımızı bu yıl sıcak asfalt yapacağız. Burası bizim artık yedinci ilçemiz olacak. Burada kış boyunca sürekli ekiplerimiz olacak. Bir ve İki nolu pisti Özel İdare olarak kendi imkanlarımızla yaptık. Şimdi burada kar motoru alım ihalesini yaptık onların alımını yapacağız. 20 gün içinde bunlarda hazırlanmış olacak. Vatandaşlarımız kolay ulaşımla buraya gelerek kayak yapmanın keyfini yaşayacaklar” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)