Kemal Emrah Şahin Görevini Zafer Deniz’e Devretti

Kemal Emrah Şahin Görevini Zafer Deniz’e Devretti

Yayın: 03.10.2023 13:05
Paylaş:
A+ A-

Yeniden Refah Partisi Safranbolu İlçe teşkilatında nöbet değişimi yaşandı ve Kemal Emrah Şahin görevini Zafer Deniz’e devretti.

Karabük İl Başkanı İsmail Özer’in de hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Şahin, “Zafer başkanımızın kutlu davamızın bayrağını daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Bundan sonraki süreçte il teşkilatında başkan yardımcısı olarak hizmete devam edeceğini kaydeden Kemal Emrah Şahin şunları söyledi; “Kıymetli Karabüklüler, Safranbolu YENİDEN REFAH PARTİSİ İlçe Başkanlığı bayrağını teslim aldığım 9 ay boyunca milli görüş şuurunda siyasette nezaket düstüruyla Rahmetli liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın izinde ve çizgisinde Genel Başkanımız Muhammed Ali Fatih Erbakan’a bağlılığımızla geçen dönemlerdeki sessizliğimizi Türkiye’de olduğu gibi hem Karabük’te hem de görevli bulunduğumuz Safranbolu’da rekor çıkışlarla duyurduk. Pandemi döneminde aşılarla oynanan oyunları, iklim değişikliği konusundaki kirli oyunları, emeklilerimizin şikayetlerini, lgbt üzerinden aileleri yıkma projelerini, fahiş fiyatlarla milletimizi üzenleri ve daha birçok konularda halkımızın ve mazlumların sesi olacağımızın işaret fişeğini ateşledik.

Yeniden Refah Partisi Safranbolu İlçe Başkanı olarak taşıdığım bu kutlu davanın bayrağını yine en iyi yerlere taşıyacak olan Zafer DENİZ beyefendiye devrediyorum, hizmetten vazgeçmeyip çok kıymetli İl Başkanımız Sn. İsmail ÖZER’in tensipleriyle İl Başkan Yardımcılığı görevinde yeni hizmetlere Bismillah diyerek devam edeceğiz. Bu vesile ile YENİDEN REFAH PARTİSİ Safranbolu İlçe Başkanlığı yönetim kurulunda görevli bütün arkadaşlarıma ve Safranbolu halkına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.” (Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı: “Yeşil çeliğe mutlaka damga vurmamız gerekiyor”

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, demir-çelik sektörünün yeşil dönüşüm sürecinin en önemli aktörlerinden olacağını belirterek, “Yeşil çeliğe Türkiye olarak mutlaka damga vurmamız gerekiyor.” dedi.

Çelik sanayisinin yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlarla yeşil dönüşümündeki yol haritalarını tartışmak amacıyla Tosyalı Holding ana sponsorluğunda düzenlenen “Yeşil Çelik Zirvesi – Green Steel Summit 2024”, İstanbul'da gerçekleştirildi.

SteelData organizasyonuyla düzenlenen zirvenin “altın sponsoru” Tatçelik ve Huawei Smart PV Türkiye olurken, Energy Nova AŞ Güneş Enerjisi Sistemleri “enerji sponsoru”, Ağır Haddecilik AŞ ve Metsims Sustainability Consulting şirketleri ise “bronz sponsoru” oldu.

Yeşil Çelik Zirvesi kapsamında,”ETS, CBAM Uyum Süreci, Uygulamalar, Mevzuat ve Beklentiler” ve “Karbonsuzlaşma Yöntemleri, Hammaddeler ve Teknolojiler” başlıklı paneller düzenlendi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirliğin artık zorunluluk olduğunu söyledi.

Tosyalı, “Avrupa Yeşil Mutabakatı bir fırsat. Yeşil ekonomiye geçiş sürecini ekonomik ve endüstriyel bir fırsata çevirme imkanı. Demir-çelik sektörü de bu yeşil dönüşüm sürecinin en önemli aktörü olmaya aday. Çünkü çelik hayatımızın her noktasında bizimle.” ifadelerini kullandı.

– “Çelik sektörü kendi öz kaynaklarıyla yatırım ve yeşil dönüşümlerini gerçekleştirdi”

Daha büyük bir değişimin eşiğinde olduklarını dile getiren Tosyalı, “Yeşil çeliğe Türkiye olarak mutlaka damga vurmamız gerekiyor. Endüstriyel üretim için mutlaka yeni enerji kaynakları lazım bunun da hidrojen olduğu görülüyor” diye konuştu.

Türkiye'nin dünya çelik üretiminde üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Tosyalı, kadar çelik sektörünün kendi öz kaynaklarıyla yatırım ve yeşil dönüşümlerini gerçekleştirdiğine işaret etti.

Avrupalı rakiplerinin kamusal destekle beslendiğinden söz eden Tosyalı, çelik sektörünün bütün oyuncularının bu değişimi yapmaya gücünün yeteceğini kaydetti.

Yenilenebilir enerji, hidrojen, rüzgar ve elektrikli araçlar ve birbiriyle ilintili sektörlerin hepsinin çeliğe bağlı olduğunu ifade eden Tosyalı, şu şekilde konuştu:

“Net Sıfır çağı başlayacaksa bunun yolu demir-çelik sektörünün dönüşümüyle açılacak. Bu dönüşümün temel birkaç ayağı var. Üretimde temiz enerji kaynaklarının kullanılması en önemli gündem maddesi. Çünkü şu anda küresel çelik üretiminde fosil yakıtlar yüzde 75'lik bir paya sahip. Yoğunluk kömürde. O yüzden temiz enerji yatırımları sektörümüz için en kritik konu.”

– “5 yıl içinde dünyanın en büyük 20 çelik şirketi arasında olma doğrultusunda ilerliyoruz”

Fuat Tosyalı, sektörde yeşil çelik üretimi için tüm koşulların mevcut olduğunu söyledi.

Tosyalı Holding olarak yeşil dönüşüm konusunda ilk aksiyon alan demir çelik şirketi olduklarını belirten Tosyalı, şunları kaydetti:

“Bizim işimizin sadece bir parçası değil, tamamı sürdürülebilirlik. Öyle ki Cezayir'de devam eden yatırımlarımız, Türkiye'deki yeni devreye aldığımız Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisi tamamen sürdürülebilirlik odaklı. Üretimin sürdürülebilirliği için Endüstri 4.0 yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Yapay zeka algoritmalarına ve iş süreçlerinin takibi için dijital teknolojilere önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu sayede hem üretimin devamlılığı ve verimliliğini hem de enerji tasarrufunu sağlıyoruz, aynı zamanda emisyonlarımızı da düşürüyoruz. Örneğin İskenderun İkinci Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz ve üretime başladığımız Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisi'nde Quantum Furnace teknolojisini kullanıyoruz ve bu Türkiye'de bir ilk.”

Kömür bazlı enerjiye yaslanmak yerine her zaman dünyanın geleceğini düşünerek dikkatli adımlar attıklarını, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini vurgulayan Tosyalı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Uzun süredir güneş enerjisine ciddi yatırımlar yapıyoruz. Biz Tosyalı olarak 5 yıl içinde dünyanın en büyük 20 çelik şirketi arasında yer alma hedefi doğrultusunda ilerliyoruz. Bunu da sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarla başaracağımıza inanıyoruz. Dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden biri olarak anılmak, bizim için en büyük ödül olacaktır.”