KESDER Başkanı Çankaya ve ekibi 17 yıllık hasreti bitirdi

KESDER Başkanı Çankaya ve ekibi 17 yıllık hasreti bitirdi

Yayın: 05.10.2022 13:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KESDER) dernek binasının tapusunu alarak tarihi bir başarıya imza attı.

Göreve geldiğinden bu yana sosyal ve kültürel anlamda düzenlediği birçok etkinlikle öne çıkan, özellikle de ihtiyaç sahibi ailelere sağladığı katkılarla adından övgüyle söz ettiren KESDER Başkanı İdris Çankaya ve ekibi 17 yıllık özlemi sona erdirdi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erol Şen’e ait işyerini satın alarak derneğe kazandırdı.

Son Yönetim Kurulu toplantısın

da Erol Şen’i ağırlayan KESDER Başkanı Çankaya “GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ” sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolda beklenen sona gelinmiştir. Derneğimiz adına tapu işleri, elektrik, su, doğal gaz vb. abonelik işlemleri yapılmıştır.

2005 Yılında kurulan ve 17 yıllık köklü bir geçmişi olan derneğimize, bizim olduğu kadar kuruluşundan itibaren bugüne kadar emeği geçmiş olan tüm başkanların ve yönetim kurulunun da hedefi olan “mülk edinme” misyonu ile daha iyi hizmetler sunabilmek adına yapılan çalışmalar nihayet sonuç almıştır.

Kendilerinden teslim aldığımız derneğimizin “Mülk edinme” misyonu yüksek gayret ve çalışmalarımız neticesinde, 6. Dönem Yönetim Kurulu üyelerimize ve tam bir yıl önce kurmuş olduğumuz Kadın Kollarımıza nasip olmuştur, Böylelikle kadın kollarımızın yıl dönümünü de kutluyorum. Derneğimize güç katmıştır ve katmaya da devam edecektir.

Bu süreçte kişi ve esnaf ziyaretlerinde beni yalnız bırakmayan öncelikle her ziyaretlere katılım sağlayan, Kadın Kolları Başkanımız Songül ÇAY, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sami ÖZDEN, Fatoş BAYRAKURUK, Neslihan TAM, Tevfik SİVRİ, Adem PAZARLIOĞLU ve Veysel İŞCAN Beye şahsım adına ve derneğimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bu süreçte dernek yeri alımı için bizlere Karabük’ten ve diğer illerden maddi ve manevi katkı sağlayan, tüm hayır sever vatandaşlarımıza şahsım ve derneğimiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Daha önceden söylediğimiz gibi,

“Yardımda Bulunanların İsimleri Dernek Merkezimize Yazılarak Unutulmazlar Arasında Yer Alacak” dedi.

KESDER Kadın Kolları Başkanı Songül ÇAY da yaptığı konuşmada; Karabük’te yöresel dernekler arasında ilk ve tek olduklarına vurgu yaparak, “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İdris başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. KESDER Kadın Kolları olarak Dernek yönetimimizle koordineli olarak sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kültürel anlamda birçok çalışmanın içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Dernek yerimizi alarak yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladığımızın bir kanıtıdır.

Biz kadın kolları olarak bu güzel ortamda olmaktan çok mutluyuz. Dernek yeri alımın da beni ve Kıymetli Başkanımız İdris ÇANKAYA’yı yalnız bırakmayan, öncelikle kadın kollarına ve dernek üyelerimize teşekkür ederiz.

Kadının eli her yere değmeli ve buradan tüm kadınlara seslenerek, sosyal faaliyetlerde görev almalarını istiyorum. Biz kadınlar her yerde olmalıyız ve bizde varız demeliyiz.

Dernek yeri alımında maddi ve manevi desteği olan, bu akşam toplantımıza katılan herkese saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tapu devir teslim törenine katılan ve bu ayki toplantının onur konuğu olarak ağırlanan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erol ŞEN ise konuşmasında, “Öncelikle Dernek Başkanımız İdris ÇANKAYA’ya, Kadın Kolları Başkanımız Songül ÇAY’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kadın Kollarının yıl dönümünü bende kutluyorum başarılarının devamını diliyorum. Sizlerin sayesinde Karabük Eskipazarlılar Derneğimizin bir mülkü olmuş oldu. Bu vesile ile derneğimizin yer alımında benim de bir tuzum olduğu için çok mutluyum. İnsanlar, başkanlar gelip geçicidir, ama derneğimiz artık daha güçlü bir şekilde var olacak ve her zamanda varlığını sürdürecektir. Bu akşam burada bulunan tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Tapu devir teslim töreninin sonunda bir kez daha söz alan KESDER Başkanı İdris Çankaya,

“Biz bu yola çıktığımızda dünyada kriz vardı, Türkiye’de kriz vardı, esnaflarımızın dükkanları kapalı idi. Biz dernek yeri almak için yola çıktığımızda ama bizim inancımız tam idi. Biz bu hizmeti, “HALKA HİZMET HAKKA HİZMET” düsturu ile yaptığımızdan, bu işi alnımızın akı ile başaracağımızdan hiç şüphemiz yoktu. Zaten “Niyeti iyi olanın akıbeti de hayır olur” Bizim de niyetimiz iyi olduğundan akıbetimizde hayır oldu. Tabi ki daha önceki dernek yönetiminde olanlar, 17 yıldan beri dernek almak için çok defa girişimlerde bulunulmuş ama bu bizlere nasip oldu. Tabi ki bu süreçte yorulduk, çok çalıştık ama hiç yılmadık.

Tekrardan dernek yeri alımında maddi ve manevi desteği olan, bu akşam toplantımıza katılan herkesi saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca doğum günü olan KESDER Yönetim Kurulu üyesi Esma ÇAY için sürpriz doğum günü pastası kesildi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin tanıtımı amacıyla yabancı seyahat acentesi temsilcileri ve sosyal medya ünlülerinin de yer aldığı 44 kişilik heyet kente geldi.

Valiliğin daveti üzerine, Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan Rize-Artvin Havalimanı'na gelen heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fatih Kızıltan, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecileri karşıladı.

Tulum çalınan karşılama töreninde, heyet üyelerine Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.

Bayram Yığcı, Rize'de son yıllarda turizmin hızla geliştiğini söyledi.

Turizmin gelişmesinde Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'nden gelen seyahat acentelerinin rolünün önemli olduğunu belirten Yığcı, “Turizm potansiyeline son derece katkı sunmaktalar. Orta Doğu pazarı özellikle Karadeniz'de son yıllarda hızla büyüyor. Bunun da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yığcı, misafirlerin kentin turizm destinasyonlarını gezeceğini sözlerine ekledi.

Oda Başkanı İsmail Kuyumcu da çayın Rize'deki vatandaşların, turizmin ise herkesin paydaşı olduğunu vurguladı.

Heyet, Rize Belediyesi, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sponsorluğundaki program kapsamında 1 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.