Kılıç 8 Kasım Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Kılıç 8 Kasım Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Yayın: 08.11.2023 16:29 |Güncelleme: 27.12.2023 16:43
Paylaş:
A+ A-

Özçelik-İş Sendikası’nın Karabüklü Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç 8 Kasım direnişinin 29. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

8 Kasım’ın unutulmayacağına vurgu yapan Kılıç mesajında şunları kaydetti;

“Bundan tam 29 yıl önce, Konfederasyonumuz Hak-İş ve Sendikamız Özçelik-İş’in öncülüğünde Karabük halkından siyasi parti temsilcilerine, esnafından iş adamlarına ve sivil toplum örgütlerine kadar büyük bir mücadele vererek, Kardemir’in kapatılmasını el birliğiyle önledik.

KARDEMİR’in kapatılması demek, bugünkü bu fabrikada çalışan binlerce kişinin geleceğini karartmak demekti.

KARDEMİR’in kapatılması demek, bir şehrin kaderiyle oynamak, ülkemizin sanayisine ve ekonomisine dinamit koymak demekti.

Bu bilinçle sendikamızın liderliğinde şanlı bir mücadele verildi.

Bugün Kardemir’in hem Karabük ve çevresine, hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkılar veriyor olması ne kadar haklı bir mücadele verdiğimizi gösteriyor.

Bugün binlerce emekçinin KARDEMİR’den evine ekmek götürüyor olması, o dönem sendikamızın ne kadar haklı bir mücadele verdiğini gösteriyor.

Bizim sendikacılık anlayışımızda, işyerlerimizi kendi işyerlerimiz olarak görmek gibi bir bakış açısı var. Tıpkı 8 Kasım ruhunda olduğu gibi, bugün de işyerlerimize kendi işyerlerimiz gibi sahip çıkıyoruz.

Bu vesilesiyle 8 Kasım 1994 yılında Kardemir’e sahip çıkan o dönemin Hak-İş Genel Başkanı merhum Necati Çelik başkanımızı ve Özçelik-İş Sendikasının efsanevi Genel Başkanı merhum Metin Türker başkanımızı ve arkadaşlarını, bu mücadelenin içinde bulunmuş ahirete göç eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bugün Karabük ve çevresindeki is yerlerimizde KARDEMİR’de iş barışı ve huzurunun sağlanmasına büyük katkı sunan Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’ye, Çelik işçilerine, emeğin aslanlarına ve tüm Karabük halkına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”(Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.