Kılıçdaroğlu, Cumartesi Günü STK’larla Buluşacak

Kılıçdaroğlu, Cumartesi Günü STK’larla Buluşacak

Yayın: 03.03.2016 10:29
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğılu 5 Mart Cumartesi günü Türkiye genelinde ki Sivil Toplum Örgüt temsilcileriyle bir araya gelecek.

Ankara ATO Congresium’da saat:11.00’de gerçekleşecek toplantı ile ilgili CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzası ile yapılan açıklamada,”Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamenter demokrasimizin tüm sorunlarından arındırılarak güçlendirilmesi, özgürlükçü demokrasinin kalıcı olarak tesisi açısından, sivil toplum örgütlerinin ve inisiyatiflerinin önemine, gücüne inanıyoruz.
Hangi görüşten olursa olsun tüm sivil toplum örgütleri ve inisiyatifleriyle karşılıklı güvene dayalı, temel demokrasi ilkelerinden vazgeçmeksizin ilişkide olmayı, düşüncelerimizi özgürce tartışmayı önyargıların karşılıklı olarak kırılması ve eksikliklerimizin giderilmesi açısından önemli görüyoruz.
Sivil toplum örgütlerimizin ve bu örgütlülüğün öncüleri olan işçi / işveren sendikalarının, meslek odalarının, vakıf ve derneklerimizi, ülkemizin güncel sorunlarının giderilmesine dönük görüşlerini yakından takip ediyoruz. Mutluluk vericidir ki sivil toplum örgütlerimizin neredeyse tümü saydam ve hesap verebilir bir hukuk devlet özlemi taşıyor; yargının her türlü siyaset ve güç odağının kontrolünden kurtarılarak kalıcı bir yargı bağımsızlığının sağlanması, ülkemizin darbe hukukundan tamamıyla arındırılmış yeni bir hukuksal mevzuata kavuşması, temel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması kararlılığını dile getiriyor.
Bu bağlamda demokrasinin vazgeçilmez kurumları olarak kabul ettiğimiz sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcileriyle, CHP’nin ülkemizin temel sorunlarının çözümüne ilişkin değerlendirmelerini içeren bir buluşma gerçekleştirme arzusundayız.
5 Mart 2016 tarihinde ATO Congresium’da Saat: 11.00’de özgürlükçü demokrasiyi birlikte tesis etme çağrımızı içeren bu buluşmada, sivil toplumumuzun siz değerli temsilcilerini aramızda görmek bizi gururlandıracaktır. Katılımlarınızı bekler, sevgi ve saygılarımı sunarım”ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“TAYK CarrefourSA Kupası” yat yarışı başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – CarrefourSA sponsorluğunda Türkiye Açık Deniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından düzenlenen yat yarışı başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAYK tarafından, CarrefourSA ana sponsorluğunda gerçekleştirilen TAYK CarrefourSA Kupası yarışında bu yıl denizlerin sürdürülebilirliğine dikkati çekmek için kaptanlar dümene geçti. Yelkencilerin, değişen deniz ve hava koşullarıyla mücadele ettiği yarışa 41 yat katıldı.

Caddebostan açıklarından başlayan yarışın ilk ayağında yelkenciler birinci gelmek için mücadele etti. 2024 Trofesi'nde ilk defa uzaktan kumandalı robotik şamandıra kullanan TAYK ekibi, yat trofesinin ilk ayağında yarışlarda yer alan ekiplere yenilikçi yaklaşımın avantajlarını yaşatabilmek için dünyada meydana gelen yeniliklere hızla uyum sağlamayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Melis Karatay Ebin, TAYK- CarrefourSA Kupası Yarışı'nın ana destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sürdürülebilir balıkçılığı teşvik eden ve deniz ürünlerini korumaya yardımcı olan sertifikalı balık ürünlerini satmaya odaklandıklarını aktaran Ebin, “Organize gıda perakende sektörünün bir oyuncusu olarak deniz ve deniz canlılarının korunmasını sağlayan çalışmalara destek vermek sorumluluklarımızdan biri. Bu doğrultuda denizlerin temizliği için hayata geçirilen farkındalık çalışmalarının yanı sıra sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarını da destekliyoruz.

Su altı yaşam döngüsünün bozulmaması için tedarikçilerde de MSC (Marine Stewardship Council) ve ASC (Aquaculture Stewardship Council) gibi sertifikasyon programlarına katılanlarla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde doğa ve deniz yaşamını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” değerlendirmesini yaptı.