“Kırtasiyede KDV oranı düşürülmeli”

Halil Kızılyer
Yayın: 17.06.2017 00:07
A+ A-

TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan KDV’nin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi’nin (KDV) düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Silgi, kurşun kalem, boya, defter gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda maddeleri kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için bu ürünlerde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu

“Yüksek vergi zorluyor”

Ankara Ticaret Odası ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) getirdiği kredi kartı taksit sınırlandırmasının kaldırılmasına katkıda bulunduklarını vurgulayan Vecdet F. Şendil şöyle devam etti: “Kırtasiye ürünlerinin bazılarının Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18 bazılarının yüzde 8. 2004’te alınan kararla, kurşunkalem, boya kalemi, suluboya, pastel boya, okul defteri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki gibi kırtasiye ürünlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmişti. Buna karşın versatil kalem (mekanik kurşun kalem) gibi bazı ürünlerde oran yüzde 18 olarak kalmıştı. Bu oran yüzde 8’e düşmeli. Silgi, kurşun kalem, defter, boya gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz. Ankara Ticaret Odası ile birlikte KDV oranının düşürülmesine yönelik Gelir İdaresi Başkanlığı ile toplantılar yaptık. En kısa sürede kırtasiyedeki KDV oranının makul seviyelere düşürülmesini bekliyoruz”.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Burdur ve Karabük’te Kurulması Kararı Resmi Gazete’de Yayınlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 19:04
A+ A-

Adalet Bakanlığınca Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulması kararlaştırıldı.

Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının olumlu görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesine ve Karabük İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Karabük olarak belirlenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydeden Tunç, “Böylece ülke genelinde 2002 yılında toplam 60 olan idare mahkemelerinin sayısı, 2024 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir. Yeni kurulan idare mahkemelerinin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331