Kocaeli’de Üreticilere Tam Destek

Halil Kızılyer
Yayın Tarihi: 17.09.2023 13:36
A+ A-

“Sanayi kenti” olarak bilinmesine karşın yüzölçümünün yüzde 35’i tarım alanlarıyla kaplı Kocaeli’de atıl durumdaki araziler, çiftçilere sağlanan desteklerle tarımsal üretime uygun hale getiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2021 yılında nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesi için Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi hayata geçirildi.

TAKE çatısı altında İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenen “Kuşkonmaz Demonstasyonu ve Geliştirilmesi”, “Kandıra Enginar Yetiştiriciliği”, “Körfez Kekik Yetiştiriciliğini Geliştirme”, “Ormandan Gelen Lezzet Yaban Mersini”, “Doğaya Saygılı Sağlığa Faydalı Aronya”, “Kocaeli Salebine Kavuşuyor”, “Ege Yıldızı Kocaeli’de Parlıyor” ve “Kocaeli Yeşeriyor” projeleriyle üreticilere destek sağlandı.

Yüzde 75’i hibe olarak dağıtılan tohum, fide ve fidanların toprakla buluşturulması sonucu atıl durumdaki 800 dekar arazi 640 üreticiye verilerek tarıma kazandırıldı. Kentte yıl sonuna kadar bu rakamın 1100 dekara, sonraki süreçte ise 1500 dekara çıkarılması hedefleniyor.

Kocaeli Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, AA muhabirine, sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin yüzde 35’ini tarım alanlarının oluşturduğunu söyledi.

Küçük, TAKE projesi kapsamda atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesi için üreticileri desteklerini kaydetti.

Beyaz lahana, aronya, karnabahar, brokoli, kuşkonmaz, enginar, tritikale gibi ürünlerin fide ve tohumlarını çiftçilere dağıtarak 1500 dekar araziyi tarıma kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Küçük, “Şu ana kadar 800 dekardan fazla tarım alanını üretime kazandırmış bulunmaktayız. Yıl sonuna kadar yapacağımız çalışmalarda hedefimiz 1100 dekara ulaşmak.” dedi.

(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GİRESUN(AA) – Giresun'un Espiye ilçesinde fındık başta olmak üzere meyve ve sebzelere zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Belediye, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve muhtarlar iş birliğinde mahalle ve köylerde çalışma yürütülüyor.

Belediye Başkanı Erol Karadere, çalışmaların Esentepe Mahallesi ile Hacımahmutlu köyünde evlerde ve bahçelerde sürdürüldüğünü belirtti.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427