KOSGEB Başkanından Rektör Polat’a Ziyaret

KOSGEB Başkanından Rektör Polat’a Ziyaret

Yayın: 25.05.2016 10:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEP) Başkanı Recep Biçer ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Çeşitli işbirlikleri ve incelemelerde bulunmak üzere Karabük’e gelen KOSGEB Başkanı Recep Biçer ziyarette geniş bir alana hitap eden KOSGEB’in çalışmaları hakkında Polat’a bilgiler verdi.

Biçer kobilerin yoğun olduğu yerlerde daha yoğun işler ortaya çıktığını ifade ederek Karabük’te gerçekleştirdikleri ziyaretlerle kobilere verilen desteğin daha iyi anlaşılmasını arzu ettiğini açıkladı. Başkan Biçer “Sizin gibi paydaşlarımız bizim için önemli. Kobiler aracılığıyla neler yapabiliriz, bulunun için istişarede bulunmak istedik. Kobilere yaygın desteklerin yörelerde duyurulması da gerekiyor. Bu açıdan üniversitelerin tekno girişim çalışmaları açısından önemi büyük. Bu anlamda bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. İşbirliğine açık olduğunuzu KOSGEB olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise işbirliği yapmak için her türlü olanaklara açık olduklarını ancak hala teknokent için hazırlık aşamasında olduklarını ifade etti. Polat “Tahmin ediyorum ki 1 yıl içerisinde tamamen geliştireceğiz. Yapacağımız her işin altına teknoparkı düşünüyoruz, çünkü burada kuracağımız teknopark Üniversitemize özel olsun sanayi ekseninde yürüsün istiyoruz. Sizin de bu konudaki destekleriniz bizleri memnun eder” açıklamasına yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayram tatili dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor

Yayın: 15.06.2024 13:30
Paylaş:
A+ A-

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Bolu ve Düzce kesimi ile D-100 kara yolunun Karabük Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilini memleketleri ya da tatil beldelerinde geçirmek için İstanbul ve çevre illerden harekete geçen sürücülerin bölgeden geçişleri devam ediyor.

Otoyolun Bolu ve Düzce kesimlerinde Gümüşova rampaları, Gölyaka ve Kaynaşlı geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler ve Çaydurt, Köroğlu rampaları, Yeniçağa ve Gerede gişelerinde araç yoğunluğu artıyor.

Dinlenme tesisleri girişleri ile otoyoldan çıkış gişelerinde araç yoğunluğunun arttığı görülüyor.

Polis, yoğunluk durumuna göre sürücüleri zaman zaman otoyoldan D-100 kara yoluna yönlendiriyor.

Hasarlı kazalar ve araç arızalarının da etkisiyle ulaşımın zaman zaman durma noktasına geldiği güzergahta görev yapan polis, karayolları ve jandarma ekipleri, trafik akışında aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor.

Ayrıca Sakarya’da Kuzey Marmara Otoyolu’nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu’na bağlantı sağlanan Akyazı bölgesinde de araç yoğunluğu gözleniyor.

Öte yandan D-100 kara yolunun Karabük Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde de trafik akıcı yoğunlukta ilerliyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’dan Karadeniz’e gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini sürdürüyor.