Kültürel Değerimiz Kahve Günü: “Bir Kahvenin Hatırı Var”

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 01.10.2024 16:02
A+ A-

Her yıl 1 Ekim’de kutlanan Kahve Günü, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kahvenin önemini vurgulamak amacıyla düzenleniyor. “Bir kahvenin hatırı var” atasözü, bu özel günün ruhunu en iyi şekilde ifade ediyor; dostlukların, sevgilerin ve anıların paylaşımında kahvenin yeri sadece bir içecek olmanın ötesinde, sosyal yaşamın önemli bir unsuru. Türk kahvesi, UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras olarak kabul edilmiştir ve bu, kahvenin sadece bir içecek değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğunu gösteriyor. Kahve gününde, insanlar bir araya gelerek geçmişten gelen bu gelenekleri yaşatıyor, sohbetler ediyor ve dostluklarını pekiştiriyor.

Kahve, sadece bir içecek olmanın ötesinde, sosyal etkileşimlerin merkezinde yer alıyor. Arkadaş buluşmalarında, iş görüşmelerinde ya da aile toplantılarında kahve ikram etmek, ilişkilerin güçlenmesine yardımcı oluyor.

Unutmayalım ki, bir kahvenin hatırı, dostlukları güçlendiren en güzel bağdır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – Türk Telekom Prime, İstanbul Coffee Festival'de kahve ve müzik tutkunlarını buluşturacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Prime, sevilen sanatçı ve grupları 3-6 Ekim tarihlerinde Ataköy Marina'daki Türk Telekom Prime Sahnesi'nde kahveseverlerle buluşturacak.

Bu yıl 10. kez düzenlenecek İstanbul Coffee Festival kapsamında Gripin, Ceza, Buray ve Levent Yüksel ‎gibi sanatçılar etkinlikte sahne alacak.

Türk Telekom Prime sahne sponsorluğuyla gerçekleştirilecek İstanbul Coffee Festival bu sene de birçok etkinlik ve aktiviteyle katılımcılarını ağırlayacak. Farklı damak tatlarına uygun kahve alternatiflerinin bulunduğu deneyim alanları, workshoplar, atölyeler ve daha birçok fırsatla festival coşkusu Ataköy Marina'da yaşanacak.

Şirket, her yıl olduğu gibi bu yıl da müşterilerine yüzde 50 indirimli festival bileti ve özel kapıdan giriş ayrıcalığı sunuyor. Katılımcıları, Türk Telekom Prime Lounge alanında eğlenceli aktiviteler ve ikramların yanı sıra sahneden yapılacak sürpriz ödüllü yarışmalarla keyifli vakit geçirecekleri bir deneyim bekliyor.

Nöbetçi Eczaneler

Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331