Kurban Bayramı öncesi önemli uyarılar!

Halil Kızılyer
Yayın: 14.06.2024 15:05
A+ A-

Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara Kurban Bayramına az bir zaman kala öneri ve uyarılarda bulundu

Başkan Kara; beslenme uyarısı yaparak “Bayramlar ailelerin bir araya geldiği, tatlıların hazırlandığı ve büyük sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bununla birlikte toplum sağlığı açısından Kurban Bayramı’nda hijyen ve sağlık şartlarına gereken önemin gösterilmesi son derece önemlidir. Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker hastalığı) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

ORTAMIN HİJYENİK OLMASI ÖNEMLİ

Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda “Değerli Karabüklü hemşerilerim, öncelikle Rabbim keseceğiniz kurbanları kabul eylesin. Bayramınız mübarek olsun” diyen Esnaf Odası Başkanı Kara “İyi bir kurban, ideal bir kurbanlık seçimiyle başlar. Daha sonra sağlık ve çevre şartlarına riayet edilerek kurban kesilmelidir. Kurbanlar kesimleri mezbahalar, belediyelerce  belirlenen kesim yerleri, özel kesimhaneler  ve hususi kesim yerlerinde hijyenik bir ortamda, hayvana eziyet edilmeden, ehil insanlar tarafından  gerçekleştirilmelidir. Kurban kesimi sonrasında da yine çevre temizliğine dikkat etmeli, gıda güvenliği ve halk sağlığı temin edilirken hayvanın eti, sakatatı ve derisi ziyan edilmeden hepsi kullanmalıdır. Ayrıca kesim yapıldıktan sonra kulak küpeleri atılmamalı ve bunlar il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

KIYMA ÇEKİM ÜCERTİ 10 LİRA

Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, kurban etlerinin poşet ve benzeri kaplar içinde bekletilmemesinin önemli olduğunu, serin bir ortamda sererek bir müddet dinlendirdikten sonra buz dolabına konulması gerektiğini, aksi takdirde etin bakteri üretebileceğini ve koku yapabileceğini vurgulayarak açıklamalarını şöyle sürdürdü,

“Ayrıca kıyma çekimini kurbanı kestiğimiz gün yaptırmayalım. Etimiz en az 1 gün dinlendikten sonra kıyma çekimi yaptıralım. Kıya çekimini meslekle alakası olmayan yerlerde yaptırmamaya özen gösterelim. Kıyma makinalarının hijyenik olmasına dikkat edelim. 1 yıl çalışmamış, içi küfle dolmuş makinalarla kıymak çekimi yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Şehrimizde geçen yıl 7,7 lira olan kıyma çekim ücreti 10 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızı bir kez daha kıyma çekimleri için kasap ruhsatı olan yada marketlerde kasap reyonu olan yerleri tercih etmelerinin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum”

Kara sözlerini şöyle tamamladı; “Unutmayalım ki kurban ne ettir, ne de tatil. Kurban İbrahimce bir adanış, İsmailce bir teslimiyettir. Tekrar şimdiden Karabüklü hemşerilerimiz ve esnaf kardeşlerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin mübarek Kurban bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da otomobillerden hırsızlık yapan yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 08:52
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, araç kapılarının kilitlenmesini önleyen sinyal kesici cihaz kullanarak otomobillerden hırsızlık yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, farklı tarihlerde sinyal kesici cihaz kullanarak otomobillerden hırsızlık yapan kişilerin tespit edildiği belirtildi.

Güvenlik birimlerince yapılan çalışmalar kapsamında kamera kayıtlarının incelendiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Israrlı takip ve yapılan çalışmalar sonucu Cevahir Alışveriş Merkezi otoparkında yabancı uyruklu E.T. ve A.H. yakalanmış, adli mercilerden alınan talimata istinaden üzerlerinde yapılan aramada araç kapılarının kilitlenmesini önleyerek araçların soyulmasında kullanıldığı değerlendirilen 2 jammer cihazı ele geçirilmiştir.”

Açıklamada, şüphelilerin cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331