Küre Dağlarında yeni bir endemik bitki türü daha

Küre Dağlarında yeni bir endemik bitki türü daha

Yayın: 08.03.2017 23:18
Paylaş:
A+ A-

BARTIN (İHA) – Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü tarafından devam eden saha çalışmaları kapsamında yeni bir endemik bitki türü daha tespit edildi.

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorma, Küre Dağları Milli Park’ında Abant Kazgagası isimli bitki türününde tespitinin yapıldığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mili Park Müdürü Ahat Deliorman, “Bilindiği üzere Küre dağları Milli parkı çok yoğun endemik flora ve faunaya ev sahipliği yapmaktadır. 2011 yılında Küre Dağları Milli parkı Hızlı alan değerlendirme raporuna göre Milli Parkımız bin 50 bitki türüne ev sahipliği yapmakta olup, bunlardan 157 tanesi endemik tür olarak görülmektedir. Milli Park Müdürlüğü Mühendisi Hasan Yaşayacak tarafından tespiti yapılan Tekniker Yusuf Ardıç tarafından görüntülenen Abant Kazgagası (Corydalis caucasica sp. abantensis) bitki türü, endemik bitki tür sayımızı 158’e çıkarmıştır. Gelincikgiller (Papaveraceae) ailesine mensup bu değerli kazgagası alt türünün dünyadaki yayılışı Bolu ve Çanakkale den bilinmektedir. Milli Park Müdürlüğümüzce saha çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bartın’dan kısa kısa

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

BARTIN (AA) – Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında, Yaz Mevsimi Tedbirleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

Vali Arslan, sahil bantlarında alınacak tedbirler, orman yangınları, yaşanabilecek sel ve taşkın olayları, trafik tedbirleri, genel güvenlik ve asayiş, çevre kirliliği gibi konuların değerlendirildiği toplantıda, ilgili kurumların üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri ve koordineli bir şekilde çalışmaları konusunda talimat verdi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Keser, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yavuz Daylak, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri ve kurum temsilcileri katıldı.

– Ulus'ta Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda “Okul Öncesi Eğitim Şenliği” düzenlendi.

Etkinlikte öğrenciler tarafından gösteri sunulmasının ardından sergi açıldı.

Sergiyi gezen Kaymakam Fırat Kadiroğlu, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

-BARÜ'de Öğretmenim Şenliği

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “10. Öğretmenim Şenliği” düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kutlubey Yerleşkesinde 3 gün boyunca kültür sanat seminerinden müzik dinletisine, atölyelerden bilimsel deneylere kadar farklı alanlarda gerçekleştirilen etkinliklerle, geleceğin öğretmen adayları hem eğlendi hem öğrendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gelecek nesilleri yetiştiren en önemli bileşenin öğretmenler olduğunu vurgulayarak, “Yeni nesiller yetiştirme sorumluluğuyla geleceğe hazırladığımız öğrencilerimizin, her anlamda yetkin ve nitelikli bireyler olarak mezun olmaları için büyük gayret sarf ediyoruz. Güçlü, akademik ve idari insan kaynağımızla bilim ve teknoloji ışığında her gün daha iyisi için çalışıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliklerin de geleceğin öğretmenlerinin iyi öğrenciler yetiştirmeleri ve kendilerini geliştirmeleri noktasında yol gösterici olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.