Küresel Ports Holding’den düşük faizli ve uzun vadeli tahvil ihracı

Küresel Ports Holding’den düşük faizli ve uzun vadeli tahvil ihracı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 30.09.2023 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Küresel Ports Holding (GPH), 330 milyon dolar meblağında, yüzde 7,87 sabit kupon faizli tahvil ihracı gerçekleştirdi. ​​​​​​​

Global Ports Holding'den (GPH) yapılan açıklamaya nazaran, kruvaziyer liman işletmecisi ve Küresel Yatırım Holding iştiraki Küresel Ports Holding (GPH), güçlü finansal yapısı ve sürdürülebilir büyümesi ile yeni bir tahvil ihracını başarılı halde gerçekleştirdi.

Global Ports Holding’in 330 milyon dolar meblağında, yıllık yüzde 7,87 sabit kupon faizli yeni tahvil ihracı, milletlerarası sigorta ve varlık idare kuruluşlarından oluşan sonlu sayıdaki yatırımcılara tahsisli satış yoluyla tamamlandı.

Global Ports Holding’in 330 milyon ABD doları fiyatındaki bu ihracına iki memleketler arası derecelendirme kuruluşu yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu verdi. Sağlanan finansmanın toplam vadesi 17 yıl, yüklü ortalama vadesi ise yaklaşık 13 yıl olacak. Dünyanın en önde gelen sigorta ve varlık idare kuruluşlarının katıldığı bu tahvil ihracı, Türkiye'de doğan bir şirketin son periyotlardaki en düşük faizli ve uzun vadeli borçlanma süreçlerinden biri oldu.

– Liman portföyünü genişletecek

İhraçtan elde edilen fonların büyük bir kısmı, Sixth Street ile olan teminatlı kredi borçlanmasının faiz ve erken ödeme fiyatları dahil büsbütün geri ödenerek vadesinden evvel kapatılmasında kullanıldı.

Geriye kalan kısmı ise Küresel Ports Holding’in bilhassa Karayipler bölgesindeki liman portföyünün genişletilmesi ve geliştirilmesine ait yatırımlarının finansmanında kullanılacak. Küresel Ports Holding, kelam konusu süreç ile hem faiz sarfiyatlarında kıymetli bir tasarruf hem de uzun vadeli bir fonlama yapısı sağlamanın yanı sıra yakın gelecekteki büyüme projelerinin finansmanını da teminat altına almış oldu.

– “İş modelimiz ve stratejimizin harikalığını teyit ediyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Küresel Ports Holding İdare Şurası Lideri ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, memleketler arası kurumsal yatırımcılardan sağlanan bu finansmandan mutlu olduğunu vurgulayarak, “İki derecelendirme kuruluşunun bu süreç için verdiği yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu, Küresel Ports Holding’in iş modeli ve stratejisinin ne kadar gerçek olduğunu güçlü bir halde teyit ediyor. Tahvil ihracı ile elde ettiğimiz kaynağın bir kısmını işimizi büyütmeye devam etmek için kullanacağız. Bu finansman süreci, faiz maliyetlerimizi kıymetli ölçüde düşürüyor, borcumuzun vade profilini değerli ölçüde uzatıyor ve yeni liman genişletme projelerine planladığımız yatırımın finansmanına kıymetli bir katkı sağlıyor. Bu kaynağı Karayipler bölgesindeki liman portföyümüzün genişletilmesi ve geliştirilmesine ait yatırımlarının finansmanında kullanacağız.” tabirlerini kullandı.

– “Karlılığımızın artmasına ve yeni yatırımlarımızı finanse etmemize takviye olacak”

Tahvil ihracının yatırım yapılabilir kredi notu almasının iş modelinin gücünün bir delili olduğunu belirten Küresel Ports Holding Mali İşler Yöneticisi Jan Fomferra, “Önde gelen milletlerarası derecelendirme kuruluşlarından alınan bu not, farklı ülkelerdeki büyüme fırsatlarımızı çok uygun koşullarla finanse etme imkanlarını da destekleyecek. Öbür taraftan, bu süreç ile faiz giderlerimizde sağlayacağımız önemli azalış, yıllık 15 milyona yaklaşan toplam yolcu sayısı ile evvelki periyotlara nazaran büyük oranda artmakta olan karlılığımıza da ek katkı sağlayacak.” açıklamasında bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.