LG, ABD’de bulut oyun teknolojilerini sergiledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.09.2024 00:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – LG Electronics (LG), ABD'nin oyun etkinliklerinden PAX West'te webOS platformundaki oyun teknolojilerini sergiledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ziyaretçiler, LG'nin Arch Building'deki Seattle Kongre Merkezi'nde yer alan PAX West Standında, LG'nin webOS Gaming yeteneklerini, eleştirmenlerce de beğenilen LG OLED TV serisi dahil olmak üzere LG akıllı cihazlarında deneyimlediler.

LG'nin PAX West'teki ortaya çıkışı, şirketin oyun deneyimini geliştirmeye ve yükseltmeye adanmış bir oyun platformu olarak yolculuğunun başlangıcına işaret ediyor.

Ziyaretçiler, LG standında bulut oyun teknolojisi aracılığıyla 4 binden fazla yüksek kaliteli oyunu ve eğlenceli deneyimler sunan 500'den fazla herkesin oynayabileceği (oynamak için sadece LG'nin Sihirli Kumandası yeterli) oyunu destekleyen alanda, webOS Gaming'in yeni ve gelecek oyunlarının ön gösterimlerini izlediler.

Ayrıca, LG, webOS Gaming platformunun bulut oyun hizmetlerine erişimi nasıl kolaylaştırdığını ve yeni AAA oyunlarını nasıl desteklediğini göstermek için NVIDIA GeForce NOW, Blacknut ve Amazon Luna ile iş birliği gerçekleştirdi. Stant ziyaretçileri “Star Wars Outlaws”, “Cyberpunk 2077”, “Black Myth: Wukong”, “Cuphead” gibi popüler oyunları deneyimledi.

Famobi ortaklığıyla yaratılan “Cut The Rope” ve “Thief Puzzle”ın da yer aldığı Günlük Oyun Alanı, PAX West katılımcılarının oyun deneyimi için tasarlanmış ve her yaş grubundan oyun severin oyunları oynamalarına olanak tanıdı. Ziyaretçiler webOS Gaming'in, LG'nin “StanbyME” ve “StanbyME Go” gibi yaşam tarzı cihazlarının üzerinde de çeşitli günlük oyunları desteklediğini keşfetti.

İnteraktif oyunların geliştirilmesine olanak tanıyan bir ortam sunan geliştiricinin oyun alanı, webOS Gaming'i webRTC Kamera, uygulama içi reklam ve satın alma yöntemleri, Hareket ve Ses API'sinden yararlanan ve FlutterTM ve HTML5 gibi geliştirme yazılımlarına destek olan hepsi bir arada, geliştiriciye yönelik bir platform olarak sundu.

LG TV'lerde düzenli olarak yeni oyun hizmetleri sunulurken, bunlardan biri de now.gg'nin bulut oyun aracılığıyla LG TV'lerde kullanılabilecek yeni bir izleyici katılım uygulaması türü olan NowCafe olarak öne çıkıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÜNCELLEME – Ordu’da kontrol noktasında motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 04:30
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Gülyalı ilçesindeki kontrol noktasında motosikletin çarptığı Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca, Ordu-Giresun kara yolu Divane Camisi mevkisinde icra edilen yol emniyet kontrol devriyesi sırasında, A.T. idaresindeki motosiklet durdurulmak istendi.

Durmayan sürücü, motosikletiyle, yol kenarında bulunan görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır'a (27) çarptı.

Ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.

Motosiklet sürücüsü A.T, savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

– Tören düzenlendi

İl Jandarma Komutanlığı'nda, şehit Mehmet Fatih Çangır için tören düzenlendi.

Çangır'ın öz geçmişinin okunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İl Müftüsü İsmail Çiçek dua etti.

Türk bayrağına sarılı tabutta taşınan şehidin naaşı, önce kara yoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da askeri uçakla memleketi Sakarya'ya götürülecek.

Törene, Vali Muammer Erol, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Başsavcı Hasan Uçak, Adalet Komisyon Başkanı Mesut Bilen, Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Giresun Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Ordu Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, kaymakamlar, belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan, Çangır'ın, 2 Eylül'de ilk görev yeri Gülyalı İlçe Jandarma Komutanlığında göreve başladığı öğrenildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331