Mart Ayı Ekonomik Güven Endeksi 100 oldu

Mart Ayı Ekonomik Güven Endeksi 100 oldu

Yayın: 02.04.2024 22:14
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıkladı, Ekonomik Güven Endeksi önceki aya oranla %1,0 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre, Şubat ayında 99,0 olan Ekonomik Güven Endeksi, Mart ayında %1,0 artarak 100,0 değerine yükseldi. Aynı dönemde Tüketici Güven Endeksi %0,02 artışla 79,4’e yükseldi.

İmalat-sanayi sektöründe güven endeksi %1,5 artarak 103,5’e çıkarken, hizmet sektöründe bu artış %1,5 ile 120,4’e ulaştı. Ancak perakende ticaret sektöründe %1,0 azalışla 113,3’e geriledi. İnşaat sektörü ise %3,6’lık düşüşle en çok güven kaybı yaşayan sektör oldu.

Ekonomik anlamda toparlanmanın bir işareti olan ekonomik güven endeksindeki artış imalat, sanayi ve hizmet sektörlerine olan güvenin arttığını, ancak ticaret ve inşaat sektörlerinde güvenin azaldığını gösteriyor. Bu durum, ekonomik toparlanmanın işaretlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ekonomik Güven Endeksi, bir ülkenin ekonomik durumuna ve gelecek beklentileri hakkında halkın düşüncelerini ölçen önemli bir göstergedir. Genellikle anketler aracılığıyla belirlenen bu endeks, ekonomik büyüme potansiyeli, tüketim eğilimleri, yatırım davranışları ve genel ekonomik istikrarı değerlendirmek için kullanılır.

0 ile 200 arasında bir değer alabilen güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik durumla ilgili iyimserliği yansıtırken, 100’den küçük olması ise genel ekonomik durumla ilgili kötümserliği gösterir. (Kaynak: Sevgi Özdemir)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen operasyonda 12,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, uyuşturucuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle'de A.T'ye ait ikamette yaptıkları aramada bir miktar sentetik uyuşturucu, 14 sentetik ecza hapı ile hassas terazi ele geçirdi.

Emniyete götürülen A.T'nin “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

A.T'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.