“Masa Başından Hakaret ve Aşağılamak Kolay”

“Masa Başından Hakaret ve Aşağılamak Kolay”

Yayın: 25.08.2021 21:11
Paylaş:
A+ A-

(Nuray Öztürk)

Memur Sen Karabük İl Temsilcisi Zeki Öz 6. Dönem Toplu Sözleşme üzerine sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Zeki Öz açıklamasında; “Memur ve Memur emeklisini ilgilendiren Toplu sözleşme tamamlandı. Elbette beklenti ve taleplerin tamamı karşılanmadı. Neticede bu bir pazarlık süreciydi. Herkesin memnun olmasını elbette beklemiyoruz. Bu mümkün de değil. Sürecin değeri zaman geçtikçe anlaşılacaktır.

2022 ve 2023 yılları için verilen oranlar üzerine uzun yorumlar yapmak mümkün. Bu önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek enflasyonla da ilgili bir durum. Türkiye’de memurlar %50 de zam aldı geçmişte. Ama enflasyon %100 oldu. Verilen zam oranın anlamı kalmadı. Bu toplu sözleşmenin esas önemli kısmını beş maddede özetlemek mümkün.

1- Tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir ek gösterge çalışmasını yapılacak olması. Çünkü bu son derece kıymetli bir şey. Biraz çalışma hukuku bilenler bunun ne anlama geldiğini, Maliyetini ve üreteceği kazanımın ne olduğunu iyi bilir.

2- Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile ilgili çalışma da 2022 yılında tamamlanacaktır. Bunun ne anlama geldiğini de kamuda çalışan süresiz sözleşmeliler çok iyi bilir.

3- Sendikalı Memur ile Harranlılar ayrılmıştır. Sendikalı Memur 3 ayda bir 400 TL ikramiye alacaktır. Bu sonraki yıl yaklaşık 500 TL olacak. Bazıları bunun sendika kasasına gideceği yalanını bile yazıyor. Cehaletin zirvesidir bu.

4- Özellikle sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmenlerinin aleyhine olan ek ders sistemi iyileştirilmiştir. Haftada 2 saat olmak üzere aylık 8 saat kazanım oluştu. Bu da yaklaşık 175 TL ye karşılık gelmektedir.

5- 1 Ocak ve 1 Mayıs günleri de bu toplu sözleşme ile ek derslerin ödeneceği günler arasındadır. 4. Dönem toplu sözleşmede milli bayramlar, idari izin günlerinde ek derslerin ödenmesi karara bağlanmıştı. Belletmenlim ücretlerinin 8 saate çıkmış olması da özellikle yatılı okullarda çalışan arkadaşlar için önemli bir kazanım olmuştur.

Bunlar eksik ve yetersiz bulunabilir, eleştirilebilir mi? Tabiki evet. Sosyal medyada ahkâm kesen klavye kahramanları bu süreçte ne yapmıştır. Hiçbir şey. Hodri meydan mademki toplu sözleşme çok kötüdür. Alanlar sizin. Bizim dışımızda yüze yakın sendika ve konfederasyon var. Buyurunuz efendim. Sivil ve demokratik haklarınızı kullanın. Masa başından hakaret ve aşağılamak kolay.” Dedi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. tüfe kadar

    Sayın Temsilci bu anlattığınız ve de sadece siz ve hükümet tarafından beğenilen, memurlar tarafından eleştirilen oranları sahalara çıkarak yükseltmek yerine masa başında kalarak tasdiklediniz, buyurunuz efendim temsil ettiğim çalışanlara seyyanen zammı da, istediğimiz oranları da vermediniz ben temsil hakkımın gücünü kullanıyorum imzalamıyorum müsaadeniz olursa deseydiniz. Gerçi haklısınız aynen sizin dediğiniz gibi masa başında hakaret ve aşağılamak kolay, zor olan masa başında kalıp meydanlara çıkmadan o imzaları atmak çok zor bu manada sizi tebrik etmek lazım masa başındaki zaferinizden ötürü. Ha bu arada tüm kamu çalışanlarını kapsayacak ek gösterge çalışmasını sizden başka açıklayan yok, Sayın Bakan daha önce verilen sözü 4 meslek grubunu hatırlattı tüm kamu çalışanlarını söylemedi.

  2. karbuksevdalısı

    Sendikalar kuruluş amacın uzaklaşmış,besi çiftliği olmus durum sadece kendı menfaatlerı doğrultusunda kararlar alıyorlar ne şiş yansın ne kepap.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde çıkan kavgada bıçaklanan kişi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Aydın Doğan Caddesi'ndeki bir kahvehanede, P.D. ile A.Y. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine P.D, A.Y'yi bıçakladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan A.Y, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis, zanlı P.D'yi gözaltına aldı.