Matriks yılın birinci yarısını 204,6 milyon TL ciroyla kapattı

Matriks yılın birinci yarısını 204,6 milyon TL ciroyla kapattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 23:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Matriks, bu yılın birinci yarısında geçen yılın birebir periyoduna nazaran cirosunu yüzde 96 artırarak 204,6 milyon TL'ye ulaştırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, Ocak-Haziran 2023 periyodunda 204,6 milyon TL ciroya ulaşan Matriks'in net karı yüzde 41 artışla 38,8 milyon TL oldu.

Açıklamada bahse ait görüşleri yer alan Matriks İdare Konseyi Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Fiyat, finans bölümüne yönelik sundukları eser ve hizmetlerde olduğu üzere, finansal manada da sürdürülebilirliğe çok ehemmiyet verdiklerini bildirdi.

Elde ettikleri sayıların uzun vadeli planlarıyla uyumlu gelişiminden mutlu olduklarını kaydeden Fiyat, şu açıklamalarda bulundu:

“20 yıldır dalla birlikte büyüyoruz ve çalışmalarımızı bu istikamette sürdürüyoruz. Fark yaratacağına inandığımız yeni eser ve projeler üzerine çalışıyoruz. Türkiye'nin etkilendiği tüm ekonomik şartlardan etkileniyoruz, fakat işimizi ve AR-GE çalışmalarımızı yalnızca ekonomik gelişmeleri ya da kestirimleri dikkate alarak yapmıyoruz. Bulunduğumuz pozisyonun gereği olarak, gelecek devrin talepleri için bugünden hazır olmak gerektiğinin şuuruyla hareket ediyoruz. Matriks, Türkiye'de sermaye piyasalarına ilgi arttığında da azaldığında da daima çok çalışıyor.”

– “Yaratıcı fikirleri ekosistemimize davet ediyoruz”

Cem Fiyat, Matriks'in 20'nci yılında 2 özel projeyi hayata geçirdiğini belirterek, bir taraftan para ve sermaye piyasaları konusunda fikri ya da projesi olan girişimcilere kapılarını açtıklarını, öteki taraftan da kesimdeki bayan istihdamını artırmayı hedeflediklerini anlattı.

Startup'ların başarılı olması için gereken bahislere değinen Fiyat, “Çoğu vakit fikrin hakikat vakitte hakikat şahsa gerçek insanlara ulaşması, yaygınlaşması, satılması da yetmiyor. Sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak gerekiyor. Biz de bu süreci çok yakından deneyimlemiş bir şirket olarak girişimcilere kapılarımızı açmak istedik. Matriks Ekosistemini Genişletiyor projesini 15 Haziran prestijiyle başlattık.” tabirlerini kullandı.

Tutar, kendilerine bir fikirle gelen ve iş iştiraki proje programına katılmaya hak kazanan herkese API'lerini ve borsa datalarını açtıklarını kaydederek, Matriks ekosistemine katılmaya hak kazananlar ortasından seçilen projelere toplam 5 milyon TL'lik yatırım yapmayı ve 1 milyon TL'lik dayanak sağlamayı hedeflediklerini, uygun görülen eserleri Matriks platformlarına, satış ve pazarlama kanallarına entegre ederek müşterilere sunmayı planladıklarını bildirdi.

– “Teknolojideki yazılımcı bayan sayısını artırmayı hedefliyoruz”

Matriks Genel Müdür Yardımcısı Fiyat, Matriks'in yüzde 33'lük bayan çalışan oranı sahip olduğunu, bu sayının yüzde 9,9 olan teknoloji kesimindeki bayan çalışan oranın epeyce üzerinde olduğunu anlattı.

Yazılım alanındaki bayan sayısını artırmanın bölüme kıymet katacağına olan inançla sarsıntı bölgesiyle bağlantılı öğrenci ya da yeni mezun bayanların da dahil olduğu “Matriks Android Yazılımcı Meslek Edindirme Programı” projesini başlattıklarını kaydeden Fiyat, şu bilgileri verdi:

“Teknolojide rol model bayanlar yetiştirmeyi hedefleyen eğitim teknolojisi teşebbüsü Up School ile hayata geçirdiğimiz programın müracaatları 2 Temmuz'da tamamlandı. Toplam 425 kişinin başvurduğu programda yapılan testler ve mülakatlar sonucunda zelzele bölgesinden bayanların da dahil olduğu 50 kişi eğitimlere başladı. Adaylar 3 ay mühletle ağır bir eğitim programına katılacak. Matriks'in tecrübeli taşınabilir geliştirme takımı de program boyunca mentorluk dayanağı sağlayacak. Matriks bu program sonunda başarılı iştirakçilerden kimilerini grubuna dahil edecek. Programa katılan tüm bayanlar Up School'un meslek havuzunda yer alarak, kesimdeki meslek imkanlarından yararlanma bahtı da elde edecek.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.