Matriks’in ilk 3 aylık net karı 31 milyon lirayı aştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.06.2024 15:34
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Matriks'in ilk 3 aylık dönemdeki net karı 31,2 milyon TL oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Matriks'in 2024 yılının ilk 3 ayda satışları 230,2 milyon TL’ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, “Enflasyon düzeltmesinin sektörel bazda farklılaşan etkilerini 2024 yılının ilk dönem verileriyle birlikte daha net görüyoruz. Bizim penceremizden bakıldığında 230 milyon TL’yi aşan ciromuzla reel olarak büyüme çizgimizi sürdürüyor olmaktan mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Bir yıl önce matriks ekosistemini genişletiyor başlığı ile yaptıkları iş ortaklığı program çağrısının önemini vurgulayan Tutar, Matriks’in ortaya çıkış hikayesinden ilham aldıkları, sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak üzere geliştirdikleri, Ekosistem Programı'nın beklentilerinin ötesinde bir ilgi gördüğünü belirtti.

Tutar, “56 ekiple birebir görüşmeler yaptık. Base Interactive ve Cronexis’in kuruluşuna katıldık, ArfCapital'e ortak olduk.” açıklamasında bulundu.

Base Interactive’ın özellikle App-IN-App tarafında geliştirdiği çözümleri ve mobil yazılım gücünün, Cronexsis’in özellikle altyapı yazılımları konusunda Matriks çözümlerine verdiği katkı ve deneyimli kadrosunun, ArfCApital’in quantative finans ve yapay zeka tarafındaki gücü ve ürünlerinin önümüzdeki dönem daha çok konuşulacağına inandığını ifade eden Tutar, Ekosistem Programı'nın artık sürekli açık bir programa dönüştüğünü hatırlattı.

Tutar, “Geçen dönemden yatırımla sonuçlanan başarılı hikayelerimizin yanında hala temas içinde olduğumuz, izleme sürecinde girişimler de var ayrıca çağrımız hala geçerli ve kapımız birlikte değer üretebileceğimize inanan herkese açık.” ifadelerini kullandı.

3 farklı Grid Algoritması ile Algoritma Pazar Yeri projesini başlattıklarını belirten Tutar, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk aşamada Matriks Algo Solutions tarafından geliştirilen 3 ayrı Grid Algoritması devreye alındı ve oldukça ilgi gördü, önümüzdeki dönemde grid algoritma sayısının 10’nun üzerine çıkması planlanıyor. Yeni paket ve içerikler konusunda da hem Matriks Veri Terminali hem de MatriksIQ tarafında hazırlıklar tamamlandı. Bunlar da takvim içinde devreye alınacaklar. Ardından pazar yerimizi hem kurumsal hem de bireysel taraftaki algoritma geliştiricilerine açacağız.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

THY, sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısıyla 2 uçak satın aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 20:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türk Hava Yolları (THY), iki “Airbus A 321 Neo” uçağının finansmanı için ilk kez “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı” modelini kullandığını duyurdu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, şirket yeni ve ödüllü finansman modelleri kullanarak havacılık sektöründe en düşük finansman maliyetlerine erişmeyi başardı.

İlk kez “sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısı” kullanan THY, çoklu para biriminden borçlanma özellikli finansman işlemini sürdürülebilirlik bağlantılı kredi yapısıyla da birleştirerek, yakıt verimliliği yüksek yeni nesil 2 adet “A321 Neo” uçağının finansmanında bir ilke imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, 3 yıl arka arkaya “World Finance” tarafından “En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu” ödülüne layık görülen bir hava yolu olduklarını belirtti.

Şeker, “Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı dünya çapında ödüllendirilen başarılara imza attığımız uçak finansmanı alanıyla birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yapının büyüme ve filo yenileme stratejilerimize katkı sağlayacağına ve 2050 yılında karbon nötr hava yolu olma taahhüdümüze de destek olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331