MediaMarkt kahve posalarını ileri dönüştürerek karbon ayak izini azaltacak

MediaMarkt kahve posalarını ileri dönüştürerek karbon ayak izini azaltacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.05.2024 00:07
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, Wastespresso ile ileri dönüşüm başlatarak, karbon ayak izini azaltmak için işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında MediaMarkt Startup Challenge yarışmasında finale kalan Wastespresso ile işbirliğine gitti. MediaMarkt Türkiye'nin kendi çalışanlarını dahil ettiği sürdürülebilirlik projesi kapsamında, şirketin genel merkezinde haftalık olarak toplanan kahve posaları ileri dönüştürülerek.

Tüm operasyonun aylık Karbon Ayak İzi Azaltım Raporu hazırlanıp, çevresel etkisi ölçülebilir hale getirilecek. İleri dönüştürülmüş ürünler arasında ısıya ve yıkamaya dayanıklı çok kullanımlık bardak, yüzde 100 biyo-bozunur pipet, paket olarak alınan kahvenin dökülmesini önleyen tıkaç yer alıyor.

İşbirliği süresince MediaMarkt Genel Merkezinde biriken kahve posaları, cuma günleri Wastespresso ekibine teslim edilecek.

Her ayın sonunda kahve posalarının çöpe atılması yerine yenilikçi biyo-malzemelere dönüştürülmesi sonucunda ne kadar sera gazının atmosfere salımının önüne geçildiği raporlanacak.

Pilot projenin başarılı olmasıyla birlikte bir sonraki aşamada, kahve posası toplama operasyonunun önce İstanbul'daki mağazalara daha sonra da İzmir ve Ankara'daki mağazalara genişletilmesi hedefleniyor.

– Perakende Günleri boyunca toplanan kahve posaları ileri dönüştürülecek

İşbirliği kapsamında, 29-30 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Perakende Günleri boyunca toplanan kahve posaları, Wastespresso tarafından döngüsel iş modellerine dahil edilecek.

Etkinlikte kahve servisi ise ileri dönüştürülmüş çok kullanımlık bardaklarla katılımcılara hediye edilecek. Katılımcılar diledikleri zaman aynı bardakla tekrar kahve alabilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Divarese’den yaza özel yüzde 50’ye varan indirim

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.07.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Divarese, yaz sezonunun ayakkabı, çanta ve aksesuarlarına yüzde 50'ye varan indirim kampanyası başlattı.

Markadan yapılan açıklamaya göre, tarzı ve konforu ön planda tutan Divarese, yaz ayrıcalıklarıyla kullanıcılarının gardırobunu yenilemesini sağlıyor.

Yaz sezonunun gözde modelleri arasında yer alan terlik, sandalet ve espadriller yüzde 50'ye varan indirime ek ayrıcalıklarla kullanıcıları bekliyor.

Babetler, stilettolar da özel fiyatlarıyla Divarese'lerde yer alıyor. Hasır çantalar, deri clutchlar, iddialı omuz çantaları ve mini çantalar da indirim ayrıcalıklarıyla kullanıcılar tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Erkek koleksiyonunda yer alan, loafer ve sneaker modelleri, terlikler, espadriller, çanta ve cüzdanlar da yüzde 50'ye varan indirime ek ayrıcalıklarla kullanıcıların yaz stilini tamamlıyor.