Medikar Hastanesinden bir başarılı operasyon daha

Medikar Hastanesinden bir başarılı operasyon daha

Yayın: 01.10.2023 13:51 |Güncelleme: 27.12.2023 16:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük Medikar Hastanesi bir başaralı operasyona daha imza attı.  Karabük’te 1 yıl önce ‘Akut Aort Diseksiyonu’ tanısıyla acil Asendan Aort Replasmanı yapılan Cemal Soydan isimli hasta sırt ağrısı ile gittiği hastanede başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
1 yıl önce açık ameliyat geçiren Cemal Soydan isimli hastasının sırt ağrısı ile hastaneye yeniden başvurduğunu belirten Prof. Dr. Caner Arslan, rutin kontrollerinin devam ettiği hastasının TorakalAortadarüptür ihtimali düşünülerek çeklientorakoabdomialtomografisinde, TorakalAortada sızıntı ve kanama tespit ettiklerini söyledi.
Acilen hastayı operasyona hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Caner  Arslan, “Operasyon esnasında beyin ve iç organların korunması amacıyla sol koltukaltı ve kasık atar damarları ve kasık toplardamarlarından kalp ve akciğer makinesine girerek Transverse Aorta kısmı tamamen dolaşım durdurularak aynı zamanda iç organların ve muhtemel felç ihtimalini engellemek amacıyla omuriliğin beslenmesini sağlayarak tüm TorakalAortayı değiştirdik. Böyle ciddi ve komplike bir aort patolojisi olan hastamızı sağlıklı bir şekilde evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz, tecrübeli Kalp ve Damar Cerrahi ekibimiz ve hastanemizin eksiksiz geniş imkânları sayesinde bu ve benzeri birçok kapsamlı Kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirerek hastalarımızın sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmaktan Medikar ailesi olarak gurur duyuyoruz ”dedi.
Cemal Soydan ise, ikinci kez böyle büyük bir ameliyat olacağını öğrendiğinde çok endişelendiğini, ancak ameliyata yapan hocaya çok güvendiği için ameliyatı kabul ettiğini sağlığa kavuştuğundan tüm ekibi teşekkür etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.