Mesleki eğitim ve kurumsal iş birliğinde dev adım

Mesleki eğitim ve kurumsal iş birliğinde dev adım

Yayın: 26.08.2022 14:59
Paylaş:
A+ A-

Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerinin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerinin artırılması ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sektör liderleri ile yoğun bir şekilde etkileşim hâlinde olmaları eğitim-istihdam-üretim üçgeninin güçlenmesinde önemli bir kazanımdı. Bu kapsamda Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İş Birliğinde açılan “İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına” ilişkin iş birliği geçen yıl başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı için de öğrenci seçme süreci başlatıldı. İkili Mesleki Eğitim Uygulaması” ile, en az ortaokulu bitirmiş olan öğrencilere Karabük Mesleki Eğitim Merkezi ile Kardemir A.Ş işbirliğinde belirlenmiş olan mesleki eğitim programları uygulamak suretiyle, sanayi için ihtiyaç duyulan meslek alanlarında eğitim vermek, istihdam için gerekli bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilerek uluslararası standartlara da, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmesi amaçlanmaktadır.  Demir Çelik Endüstrisine yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla uygulanacak mesleki eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasların belirlendiği protokol ile; Makine Teknolojisi Alanı Makine Bakım ve Onarım Dalı ve Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanında Endüstriyel Bakım- Onarım dalında İkili Mesleki Eğitim Programları uygulanacaktır.

Her 2 alanda 1’er sınıf ve toplam 30 öğrenci olarak açılacak programlarda 2021-2022 eğitim öğretim yılında ortaokullardan mezun olmuş öğrencilere yer verilecek. Ön kaydı alınan öğrenciler mülakat ve beceri sınavlarının ardından belirlenecek ve 2 gün okulda, 3 gün Kardemir’de mesleki eğitime alınacaktır.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş İkili Mesleki Eğitim Uygulamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede “2021-2022 eğitim öğretim döneminde KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yaptığımız iş birliği protokolü ile 30 öğrencimiz bu uygulamadan faydalındı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ise tekrardan İkili Mesleki Eğitim Uygulaması ile 30 öğrencimizi daha uygulamadan faydalandırmak üzere adımlarımızı attık. Uygulamadan faydalanmak isteyen öğrencilerimiz 27 Ağustos-05 Eylül 2022 tarihleri arasında velileriyle birlikte Mesleki Eğitim Merkezimize gelip kayıtlarını yaptırabilir. Merkezimiz bu süreçte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 08.30-17.30 saatleri arasında öğrenci kaydı alacak ve kayıt esnasında da öğrenci ve velilerimizi süreç işleyişi ve belirlenen takvim hakkında bilgilendireceklerdir.

Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve gençlerin istihdamının sağlanmasında büyük önem arz eden mesleki ve teknik eğitime atfedilen değer Bakanlığımızın belirlemiş olduğu yeni hedeflerle daha da artırılmıştır. İlimizin mesleki eğitimdeki kalitesini artırmak ve mesleki eğitim öğrencilerimizin nitelikli ve gelişime açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Öğrencilerimizin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini artırmayı hedefleyen iş birliği ile gün geçtikçe artan kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması konusunda geçtiğimiz dönemde ciddi adım atmış bulunuyoruz. İnşallah bu yıl da 30 öğrencimiz bu uygulamadan faydalanacaktır. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in mesleki eğitime verdiği büyük önem ile geliştirdikleri projeler ile açtıkları yolda Valimiz Sayın Fuat Güel’in destekleri ve himayeleriyle öğrencilerimize bu fırsatı veren Kardemir A.Ş Yönetim Kuruluna, Genel Müdürümüz Necdet Utkanlar’ın şahsında emeği geçen tüm Kardemir ailesine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.