Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Deprem Tatbikatı

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Deprem Tatbikatı

Yayın: 22.02.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Afete Hazır Okul Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (AKUB) tarafından Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Afetler ve Deprem Tatbikatı organize edildi.

Siren sesi ile başlayan tatbikatta öğretmenler ve öğrenciler sınıflarında, Çök- Kapan- Tutun hareketini uyguladılar. Siren sesinin sona ermesi ile öğretmenleri nezaretinde sınıfları tek sıra halinde tahliye eden öğrenciler Acil Toplanma Bölgesinde toplandılar.

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalan görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği (AKUB) görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Okulun 3 üncü katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile itfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapılmasıyla tatbikat sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar görenlerin konteynere yerleşmeye başladığını bildirdi.

Sulusaray'da 18 Nisan'da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor.

Vali Hatipoğlu, AA muhabirine, deprem bölgesine konteyner sevkinin devam ettiğini söyledi.

Konteynerlerin kurulma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Hatipoğlu, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için konteyner kurulum çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sulusaray'da, Artova'da, Yeşilyurt'ta konteyner kurulumu tamamlandı. Sulusaray'da 56, Artova'da 16, Yeşilyurt'ta 1 konteyner kurulumu yaptık.” dedi.

Konteynerlerin kurulması işlemini ekiplerin yaptığını belirten Hatipoğlu, “Konteynerlerde toplam 327 vatandaşımız yaşıyor. Sulusaray'da 24, Yeşilyurt'ta 19 konteyner daha kuracağız. Devletimizin tüm imkanları ile vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.