Metro Türkiye, veganlar için şefleri buluşturdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 08:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Metro Türkiye, Türkiye'de vegan beslenme konusunda yaptığı çalışmalarla öne çıkan Şef Belkıs Boyacıgiller ve kurucusu olduğu “Bi Nevi Deli”nin eğitmen ekibi ile sektördeki şefleri, vegan atölye çalışmasında bir araya getirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, vegan, vejetaryen ve fleksitaryen gibi bitki bazlı beslenme çeşitlerine yönelik geniş ve yenilikçi ürün portföyüyle çözümler sunan Metro Türkiye, şeflerin bu alandaki reçetelerine katkı sağlamak ve ilham vermek için son üç yıldır yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yaklaşık 35 yıldır yeme içme sektörünün bir numaralı iş ortağı olma hedefiyle çalışan Metro Türkiye, raflarında sunduğu geniş ve yenilikçi Metro markalı ürün portföyü ile şeflerin mutfaktaki en yakın çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

Artan vegan beslenme talebine karşılık kendi markası “Metro Chef Veggie” altında bitki bazlı ürünler geliştiren ve bu ürünlerle oluşturulabilecek menülerin hazırlanmasına ilham veren Metro Türkiye, “Sofrada Herkese Yer Var” mottosuyla düzenlediği vegan mutfak atölyesinde şeflerle bir araya geldi.

Bi Nevi Deli'nin Yeniköy'de açılan yeni atölyesi “Bi Nevi Deli The Lab”de Şef Belkıs Boyacıgiller eşliğinde gerçekleşen vegan mutfak atölyesinde, bitki bazlı ürünlerin kullanım alanları ve pişirme teknikleri keşfedildi.

Şefler, bitki bazlı beslenme konusunda önemli bilgiler edinirken, eğitmen şeflerin hazırladığı vegan menüyü de deneyimledi. Metro Chef ürünleriyle oluşturulan başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan menüde, “patlıcan üçlemesi”, “ananas ve mantar Wellington”, balkabaklı cheesecake ve hindistan cevizi sütlü dondurma yer aldı.

– “Harika lezzetler hazırlamak pratik hale geldi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bi Nevi Deli'nin kurucusu ve atölyenin ev sahipliğini üstlenen Şef Boyacıgiller, vegan ya da bitki temelli yemek hazırlamanın Metro Türkiye sayesinde artık çok daha kolay olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Her gün genişleyen, vegan beslenmeye uygun olan ürün gamlarıyla, harika lezzetler hazırlamak pratik hale geldi. Kaju yoğurdu hazırlamak hem bilgi hem zaman gerektiriyor, artık kimsenin uzman olmasına gerek yok, vegan yoğurdu hazır alıp bilindik Türk yemekleri veganlaştırılabilir. Örneğin yoğurtlu semizotu ya da ayran aşı yapılabilir. Vaktiniz kısıtlı ise sıfırdan hazırlamanıza bile gerek yok, Metro Chef Veggie bitki bazlı meze serisi hem lezzetli hem de pratik yemekler sunuyor. Burada misafir şeflerimiz ile Metro Türkiye'nin geniş vegan ürün portföyünden birçok ürünü kullanarak hazırlanan farklı menüyü birlikte deneyimledik.”

Metro Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Dr. Aslı Duran ise Metro Türkiye olarak Türkiye ve dünyada tüketiciler arasında yaygınlaşan vegan, vejetaryen, bitki bazlı veya fleksitaryen gibi farklı beslenme alışkanlıklarını yakından takip ettiklerini, şef ve işletmecilerin bu beslenme alışkanlıklarına sahip olanlara uygun menüler hazırlaması için farklı ve yenilikçi ürünlerle portföylerini genişletmeye devam ettiklerini belirtti.

Dünyanın gündeminde olan, sürdürülebilirliğin yanı sıra kişisel zindelik ve bütünsel iyilik amaçlarına da hizmet eden bu ürünlerle her beslenme alışkanlığına sahip tüketiciye hitap ettiklerine ve şeflerin her alanda çözüm ortağı olduklarına işaret eden Duran, “Menülerdeki dönüşüme ön ayak olmak ve işletmelerin bu dönüşümde ihtiyaç duyabilecekleri her konuda onlara yol göstermek istiyoruz. Bugün de burada vegan mutfak konusunda cesur adımlar atarak öncü olan sevgili Belkıs şefimiz ve misafir şeflerimizle keyifli bir atölyede bir araya gelerek şeflerimize vegan mutfak konusunda ilham olmak istedik.” değerlendirmesinde bulundu.

– Metro, 40'tan fazla bitki bazlı ürün sunuyor

Vegan yaşam tarzını benimseyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak sağlayan Metro Türkiye, “Metro Chef Veggie” ve “Rioba” ile 40'tan fazla bitki bazlı ürünü kendi markası altında sunuyor, toplamda yüzlerce ürünü müşterileriyle buluşturuyor.

Metro Chef Veggie ile falafel, makarna, içli köfte, lahmacun, pesto sos, süt alternatifi bademli ve fındıklı içecekler, yoğurt alternatifi fermente süzme kaju, geleneksel mezelere alternatif bitki bazlı mezeler gibi ürünlerin yanı sıra Rioba markası altında mayonez, ranch sos, organik smoothie ve organik çay ürünlerini bitki bazlı olarak sunuyor. Metro Türkiye, raflarında hamburger ekmeğinden köfteye, yumuşatıcıdan sıvı sabuna kadar gıda ve gıda dışı yüzlerce ürünü de bitki bazlı olarak raflarında tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Renault Group, Paris Motorshow 2024’te yer alacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 04:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Renault Group, tüm markaları ve 5 stant ile (Renault, Dacia, Alpine, Mobilize ve Renault PRO+) Paris Motorshow 2024'te yer alacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 14-20 Ekim arasında 5 stant ve 4 markasıyla (Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize) Paris Motorshow 2024, Porte de Versailles'da (salon 6) yer alacak. Renault Group 7 dünya prömiyeri ve 2 konsept otomobille fuara katılmış olacak.

Teknolojik ve ürün açısından dinamik bir döneme giren Renault, müşterilerine bir yanda yüzde 100 elektrikli, diğer yanda hibrit olmak üzere ikili bir araç gamı sunmak için ilk olarak C ve D segmentlerinde atağa geçti.

Marka, Paris Motorshow'da B segmenti elektrikli araç Renault 4'ü dünya prömiyeri olarak tanıtacak. Renault 4, akıllı elektrikli araç uzmanı Ampere ile ortaklaşa geliştiriliyor. Markanın elektrikli araç atağı, fuarın merakla beklenen araçlarından Renault 5 ve çok yakında A segmentinde tanıtılacak Yeni Twingo ile birlikte desteklenecek.

Renault Pro+ stantında, Renault bir sonraki nesil vanların habercisi olan bir konsept aracı sergileyecek. Marka ayrıca, Renault Group ve Plug arasındaki ortak girişim HYVIA tarafından geliştirilen, elektrikli ve içten yanmalı seçeneklerini tamamlayacak hidrojen versiyonu olan yeni Master H2-Tech prototipini de sergileyecek. Renault'un hafif ticari araç serisinin tamamı ile bazı özel dönüşüm yapılmış araçlar da stantta yer alacak.

Dacia, Paris Motorshow'da tüm serisini tanıtacak, Yeni Duster, Yeni Spring ve bu yıl Avrupa'da en çok satan araç olan Sandero ve Jogger. Marka ayrıca C-segmentindeki atağını başlatmak için yeni bir araç sergileyecek. Son olarak, ziyaretçiler, markanın 2025'ten itibaren Dakar Rallisi ve Rally-Raid Championship'e katılacağı Sandrider prototipini nihai tasarımıyla keşfedebilecek.

Alpine, bu yaz satışa çıkan A290'ın yanı sıra bir sonraki Dream Garage aracının habercisi niteliğindeki yeni gösteri otomobilini dünya prömiyerinde sergileyecek. Düşük emisyonlu spor araçlara odaklanan Alpine, markanın yepyeni 6 silindirli hidrojen yanmalı motoruyla güçlendirilen Alpenglow Hy6'yı da dünya prömiyeri ile tanıtacak. Etkinlikte ikonik A110 da yer alacak ve markanın mevcut ve gelecekteki modellerini, mevcut A524'ü sportif bir ortamda bir araya getirerek tüm Alpine tutkunlarına sunacak.

Mobilize, dünya prömiyerinde ehliyetli ve ehliyetsiz kullanılabilen elektrikli dört tekerlekli aracı Duo ve kentsel ve banliyö ortamları için tasarlanmış mikro kullanım aracı (micro-utility vehicle) Bento'nun üretim modellerini tanıtacak. Mobilize ayrıca elektrikli araçlara geçişi desteklemek için ev tipi şarj ve hızlı şarj çözümlerini de sergileyecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331