MHP 14. Olağan İl Kongresi Pazar Günü Yapılacak

MHP 14. Olağan İl Kongresi Pazar Günü Yapılacak

Yayın: 15.09.2023 15:30
Paylaş:
A+ A-

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar’ın aday olmayacağını belirtmesiyle genel merkez tarafından görevlendirilen ve partiyi kongreye hazırlayan İl Başkan vekili Cenk Gedikoğlu Pazar günkü 14. Olağan genel kurul toplantısı için Karabük halkına ve ülkücü camiaya açık çağrıda bulundu.

“BU BİR BAYRAK YARIŞDIR”

Bölgenin Sesi’ne konuşan MHP İl Başkan adayı Gedikoğlu “Hafta sonu gerçekleştirecek olduğumuz Karabük İl Kongresi birlik beraberlik ve kucaklaşma kongresidir. Bu vesileyle bizlere bu kutlu davayı miras bırakan büyük devlet adamı Türk milletinin başbuğu merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle anar bize emanet ettiği bu kutlu davayı onun bıraktığı yerden en güzel şekilde sonsuza kadar götürmeye kararlı olacağımızı belirtmek isterim. Bu kongre bir bayrak yarışıdır. Yaklaşık 7 yıldır partimizin İl Başkanlığı görevini yürüten Adem Kar başkanımız işlerinin yoğunluğu nedeniyle bayrağı şahsıma devretmiştir. Yeni bir yönetimle bu bayrağı devredene kadar bayrağımızı en iyi bir şekilde taşıyacağımız konusunda yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte kararlılığımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“MHP’NİN KONGRELERİ BİRLİĞE BERABERLİĞE DAVETTİR”

MHP Karabük İl Başkan Adayı Cenk Gedikoğlu açıklamasında ayrıca ülkücü camiadaki kongrelerin önemine dikkat çekerek “MHP’nin kongreleri birliğe beraberliğe davettir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongreleri bir siyasi partinin yasal bir zorunluluğu yerine getirmesi prosedüründen daha çok anlam ifade etmektedir ve çok daha büyük içeriğe sahiptir.

Pazar günü gerçekleştireceğimiz kongremiz Karabük’ün devletine, milletine karşılıksız sevda akdinin yeniden ilanından başka bir şey değildir. Milliyetçi Hareket tüm teşkilatları ile birlikte bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortağı koyduğu Cumhur İttifakı iradesiyle Türk Devleti’nin lider ülke Türkiye hedefiyle belirlenen yolda taş olmaya, toz olmaya, toprak olmaya talip olmalıdır” ifadelerini kullandı.

KONGEREYE AÇIK DAVET

Öte yandan Başkan Gedikoğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda ise şöyle seslendi; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin talimatları doğrultusunda 09 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Türkiye genelinde kongre süreçlerimiz başlamıştır. Bizler de Karabük teşkilatı olarak MHP ilçe kongrelerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Tüm ilçe kongrelerimiz sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Görev alan tüm ilçe başkanlarımıza başarılar diliyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu hafta sonu il kongremizi gerçekleştireceğiz. Karabük halkını, milliyetçi, ülkücü hareket içerisinde emek ve gönül vermiş her bir ülküdaşımızı 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 12:00’ da Karabük 100. yıl kültür merkezinde tertip edeceğimiz MHP Karabük İl Başkanlığı 14’cü olağan kongresine davet ediyorum.”

2 kişi görüş bildirdi

  1. Çok Önemi Yok

    MHP Karabük vilayetinde Rafet Vergili Bey’in şahsi işyeri olmuştur. Konuşması gereken ,itiraz etmesi gereken gerçek ülkücüler de küçük bir sus payıyla sindirilmiştir. Tarih unutmayacaktır bu günleri. Helal olsun…Özelinde sosyal demokrat yaşayıp vitrinde ülkücü olanlara hayırlı olsun bu kongre.

  2. Metin BOZKURT

    Cenk Gedikoğlu kardeşimize göstermiş olduğu üstün gayretleri den çalışma azmi gelecekteki üstün başarılara erişebilecek genç dinamik bir kardeşimiz Allah utandırmasın şimdiden hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunarım sevgiyle muhabbetle Metin Bozkurt

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kışı Kızılırmak Deltası’nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – İLYAS GÜN – Samsun'da, Kızılırmak Deltası'ndaki kışlaklarda kalan besiciler, yazı geçirecekleri Karagöl Dağı'ndaki yaylalara gitmek için küçükbaş hayvanlarıyla yaklaşık 1 ay sürecek yolculuklarına başladı.

Hayvanlarını kış döneminde Kızılırmak Deltası'nda barındıran besiciler, havaların ısınmaya başlamasıyla hazırlıklarını tamamlayıp, Karagöl Dağı'nın eteklerinde yer alan bin ila 1500 rakımlı yaylalara gitmek üzere yola çıktı.

Deltadan yüzlerce küçükbaş hayvanıyla hareket eden besicilerin zorlu yolculuğu, yaklaşık 1 ay sürecek. Günde 10 ile 15 kilometre arasında mesafe katedecek besiciler, yolculuk boyunca hayvanlarını belirli aralıklarla sağacak.

Yazı yaylada geçirecek besiciler, ekim veya kasım aylarında yeniden deltaya dönecek.

10 yaşından bu yana besicilik yapan 48 yaşındaki Mustafa Coşkun, AA muhabirine, sıcak ve nemli havanın hayvanların hastalanmasına neden olduğunu, bu nedenle yaz aylarında serin yerleri tercih ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bir ayda yaylaya ulaştıklarını belirten Coşkun, “Çünkü hayvanlarımızı otlatarak gidiyoruz. Akşam mola veriyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 5 ay yaylada kalıyoruz, kışın daha sıcak olan Kızılırmak Deltası'nı tercih ediyoruz. İşimiz çok zor ama mecbur yapıyoruz.” dedi.

Besici Eyüp Çobanoğlu da yaklaşık 1 aylık yolculuklarının oldukça zorlu geçeceğine işaret etti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Sorumlusu Kadir Yılmaz ise deltanın göçmen kuşların yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileri için de önemli bir yer olduğunu dile getirdi.

Manda ve koyunculuk yapan besicilerin yılın belirli aylarında deltada hayvanlarını otlattıklarını anlatan Yılmaz, “Besiciler kışı deltada geçiriyor. Eylül ayının sonlarına doğru deltaya yaylalardan gelen besiciler, birkaç ay burada kaldıktan sonra tekrar yaylalara hayvanlarını otlatmaya götürüyor. Kış aylarında 2 bin ila 3 bin arasında koyun deltada kışlıyor.” diye konuştu.

Yılmaz, havaların ısınmasıyla koyun sürülerinin deltadan ayrılmaya başladığını vurgulayarak, göçmen kuşlarla koyun sürülerinin deltada görsel şölen sunduğunu, yerli ve yabancı turistlerin de hem kuşları hem de besicilerin geçişini takip ettiğini sözlerine ekledi.