Mikrobiyoloji uzmanı bakterilerden yaptığı resimleri hastanede sergiliyor

Mikrobiyoloji uzmanı bakterilerden yaptığı resimleri hastanede sergiliyor

Yayın: 23.11.2022 23:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz, bakterilerden yaptığı resimlerle sergi açtı.

Hastanenin klinik koridorunda açılan sergide Yılmaz’ın agar (bakteri büyütmek için kullanılan cam kap) sanatı ile yaptığı resimler görenlerin ilgisini çekiyor.

Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, bu sanatın zor olduğunu, el becerisinin yanında süresi ve zamanına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaptığı işe agar art (agar içinde sanat) dendiğini belirten Yılmaz, “Agarın içine koyulan boyalar ilk başta renksizler, bazı bakterilerin salgıladığı enzimler bu boyalara renk veriyor. Bakteriler agar içinde büyütülüp bu görüntüler elde ediliyor.” dedi.

Sergiyi, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve bazı akademisyenler de gezdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.