Milletvekili adayları KESDER bayramlaşmasında buluştu

Milletvekili adayları KESDER bayramlaşmasında buluştu

Yayın: 23.04.2023 16:32
Paylaş:
A+ A-

Kısa adı KESDER olan Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Ramazan bayramının son gününde Karabük milletvekili adaylarını bir araya getirdi.

Kordon Park Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen geleneksel bayramlaşma programında konuşan KESDER Başkanı İdris Çankaya deprem afeti nedeniyle bayramı buruk geçirdiklerini söyleyerek katımım sağlayan milletvekili adaylarına teşekkür etti. KESDER Kadın Kolları Başkanı Songül Çay programda bir konuşma yaparak dernek olarak önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Milletvekili adayları ve parti başkanlarının alfabetik sıraya göre söz alarak kısa birer konuşma yaptığı bayramlaşma programında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez de katılımcılara hitap etti.

Başkan Vergili konuşmasında, “Tüm hemşehrilerimiz olduğu gibi Eskipazarlı hemşehrilerimiz de bizim temel taşlarımızdandır. Demir çeliğin canlanmasında temel taşlarından. Özel sektörün canlanmasında  temel taşlarından. En fazla göç veren Eskipazar gençleri oldu. Bazı sektörlerde söz sahibi oldular. Benim tek amacım Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için bunu konuyu zorlamak. Şimdi ki hedefimiz inşallah önümüzdeki dönem Eskipazar Organize Sanayiye yatırımları getirerek, Eskipazar ve Karabük gençlerinin göç vermesini durdurmak olacak. İnşallah,bunu hep beraber başaracağız. Tabiki burada en önemli iş seçilen milletvekillerine düşüyor. Özellikle iktidar partisinin milletvekillerine iş düşüyor.Özellikle iktidar partisinin milletvekilleri bölgemizin derdini dinlemesi gerekiyor. Destek olanları canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah Karabük’e iyi hizmetler yapmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.(Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.