Milletvekili Akay “AK Parti Bunu da Yaşattı”

Milletvekili Akay “AK Parti Bunu da Yaşattı”

Yayın: 20.02.2024 11:50
Paylaş:
A+ A-

Şubat 2018’de tanesi 25 kuruş, 30’lu kolisi ise 7.5 lira olan yumurta, Şubat 2024’te tanesi 2.5 liraya 30’lu kolisi ise 75 liraya yükseldi. Evlerin vazgeçilmezi, en ucuz protein kaynağı yumurta 6 yılda yüzde 900 oranında artış gösterdi.

Ekonomik buhran yaşayan vatandaş, artık yumurtayı dahi kredi kartıyla alır duruma geldi. Karabük’te bir yumurta satıcısı vatandaşın cebinde para olmadığı için kredi kartıyla yumurta satışına başladı.

2018’den Bu Yana Vatandaşın Sofrası Küçüldü, Cebindeki Delik Büyüdü

2018 yılından bu yana, yaşanan ekonomik kriz vatandaşın sofrasını her geçen gün daha da küçültürken, vatandaşın cebindeki deliği daha da büyüttü. Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlar nakit para bulamadığı için kredi kartına yükleniyor.

Karabük Merkez’de pazarcı esnafını ziyaret eden CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, tezgahında “Kredi kartı geçerlidir.” yazan yumurta satıcısının ekonomi ile ilgili yaptığı serzenişe kulak verdi.

Vatandaşı Bankaya Borçlandırarak Yumurta Alır Hale Getirdiler

Milletvekili Akay’a konuşan pazarcı esnafı, “Vatandaşın alım gücü maalesef kalmadı. Yumurta, fakirin evine giren en ucuz ürünken onun fiyatı bile uçtu. Yumurtayı maliyetinin altında satmamıza rağmen vatandaş nakit parayla evine yumurta dahi götüremiyor. Vatandaşın bu acı durumuna üzüldüğümüz için kredi kartıyla satış dönemini başlattık. Vatandaş o kadar kötü durumda ki borçlanarak yumurta alır hale geldi.” dedi.

Yedi Sent Dönemi Geride Kaldı, Vatandaş 75 Lira İçin Kredi Kartına Muhtaç Hale Geldi

Esnafın sorunlarına kulak verdikten sonravatandaşın geldiği durum hakkında konuşan CHP’li Akay, “Emekli vatandaşlarımızın nüfus yoğunluğuna göre en çok yaşadığı ikinci şehir olanseçim bölgem Karabük’te emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Geçim o kadar zorlaştı kiyumurtayı dahi nakit parayla alacak gücü kalmadı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız yumurtayı bile artık kredi kartına borçlanarak alıyor. Vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikaları karşısında ezilirken her geçen gün daha da yoksul bir hale geliyor.Satıcı ise aylık yüzde 4.5’den kredi kartı komisyonu ödemek zorunda kalıyor. 2018 yılından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çarpıklığı vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırmış durumda. “Yedi sente muhtaç ülkemizi bugünlere getirdik” diyen iktidar, 75 liralık bir koli yumurta için vatandaşımızı kredi kartına muhtaç etti.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin tanıtımı amacıyla yabancı seyahat acentesi temsilcileri ve sosyal medya ünlülerinin de yer aldığı 44 kişilik heyet kente geldi.

Valiliğin daveti üzerine, Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan Rize-Artvin Havalimanı'na gelen heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fatih Kızıltan, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecileri karşıladı.

Tulum çalınan karşılama töreninde, heyet üyelerine Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.

Bayram Yığcı, Rize'de son yıllarda turizmin hızla geliştiğini söyledi.

Turizmin gelişmesinde Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'nden gelen seyahat acentelerinin rolünün önemli olduğunu belirten Yığcı, “Turizm potansiyeline son derece katkı sunmaktalar. Orta Doğu pazarı özellikle Karadeniz'de son yıllarda hızla büyüyor. Bunun da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yığcı, misafirlerin kentin turizm destinasyonlarını gezeceğini sözlerine ekledi.

Oda Başkanı İsmail Kuyumcu da çayın Rize'deki vatandaşların, turizmin ise herkesin paydaşı olduğunu vurguladı.

Heyet, Rize Belediyesi, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sponsorluğundaki program kapsamında 1 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.