Milletvekili Akay: “Ödenek Yetersizliklerinin Bedelini Canlarımızla Ödüyoruz”

Milletvekili Akay: “Ödenek Yetersizliklerinin Bedelini Canlarımızla Ödüyoruz”

Yayın: 24.10.2023 10:45 |Güncelleme: 27.12.2023 16:44
Paylaş:
A+ A-

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan 12.Kalkınma Planı görüşmelerinde konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay IRAP’ta tespit edilen hatalara dikkat çekerek tespit edilen kusurların giderilemediğini dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ı İRAP konusunda uyaran Milletvekili Akay, konu hakkında gerekli ödeneklerin ayrılmasını talep etti.

Yapılması Gerekenler Yapılmadığı İçin Büyük Zararlar Gördük

Risk Azaltma Eylem Planlarıyla ilgili planlamamada büyük koordinasyonsuzluk olduğunun altını çizen Milletvekili Akay, “Özellikle bizim bölgemizde, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgesinde bu planlarda belirtilen noksanlıklar giderilmediği için çok zarar gördük. Neler yapılması gerektiğiyle ilgili ifadeler burada var. Bunları yapmadığınız için bölgemiz yani Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Samsun, biraz daha gittiğimizde işte Giresun’da, Trabzon’da, Rize ve Artvin’de sel baskınlıklarıyla ilgili çok sıkıntılı durumlar var.” dedi.

Ödenek Yetersizliği Yüzünden Afetlere Karşı Gereken Önlemler Alınmıyor

“Buradaki tavsiyelerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Araştırdığımızda da yerel yöneticilerle görüştüğümüzde de belirtilmesine rağmen ödenek yetersizliğinden bahsediyorlar Önümüzde bütçe de depremle ilgili 1 trilyon 28 milyar eğer ayırıyorsak doğal afetlerle ilgili de ödeneklerin ayrılması ve ilgili yerlere aktarılması ve tavsiye edilen hususların hayata geçirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.(Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.