MİLLETVEKİLİ AKAY TALEP ETTİ, BAKAN BAYRAKTAR YANIT VERDİ

MİLLETVEKİLİ AKAY TALEP ETTİ, BAKAN BAYRAKTAR YANIT VERDİ

Yayın: 29.09.2023 10:31
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün doğal gaz alt yapısının geliştirilmesi ile doğal gazı olmayan ilçelere doğal gaz arzının sağlanması talebine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na verdiği soru önergesine Bakan Bayraktar’dan yanıt geldi. Milletvekili Akay’ın sorduğu sorular ile bulunduğu talepler hakkındaki soru önergesine cevap veren Bakan Bayraktar, doğal gaz arzı sağlanamayan evlerin durumunu, Yenice doğal gazının son durumunu ve Ovacık ile Eflani ilçelerinde yapılan doğal gaz çalışmaları hakkındaki gelişmeleri paylaştı.

Bakan’ın Yenice Gazı İçin İşaret Ettiği Tarihin Tutma Olasılığı Yok

Yenice’de ilk gaz arzının Ekim ayında sağlanacağını açıklayan Bakan Bayraktar, “Yenice ilçemizde altyapı çalışmaları bu sene başlatılarak yatırım programı tamamlanmış olup planda yer alan sokaklarda bulunan tüm binalara ilk gaz arzının 2023 yılı Ekim ayı içinde sağlanması planlanmaktadır. İlk kez bu sene gaz verilecek olan Yenice ilçesinin gaz arzı ise geçici olarak taşımalı sistem olarak da ifade edilen Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) ile sağlanacaktır.” dedi.

Bakan Bayraktar’a Yenice Doğal Gazı Hakkında Sağlıklı Bilgi Verilmemiş

Yenice’de henüz bir mahallenin bile alt yapı çalışmasının bitmediğini ifade eden Milletvekili Akay, Bakan Bayraktar’a konu hakkında sağlıklı bilgi verilmediğini dile getirerek, “Yenice ilçesine bağlı 10 mahallemiz ve 34 köyümüz bulunmaktadır. Doğal gaz alt yapı çalışması ise sadece Özal Mahallemizde yürütülmektedir. Özal Mahallesi’nin sadece bir bölümünde yürütülen altyapı çalışması da şu an durmuş durumda. Üstelik gaz arzının sağlayacak olan CNG deposunun yerinin dahi tamamlanmamış durumda. Durum böyleyken gaz arzının Ekim ayında sağlanması imkansızdır. Sayın Bakan’a konu hakkında sağlıklı bilgi verildiği, verilen cevapta açıkça ortadadır. Durumun takipçisi olacak, çalışmaların hızlandırılması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar: İmar Problemi Olmayan Bölgelerin Bağlantı Çalışmaları Devam Ediyor

Doğal gaz bağlantı çalışmaları hakkında da bilgi paylaşan Bakan Bayraktar, “Doğal gaz dağıtım şirketleri 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nun 2’nci bölüm 4’ünci maddesinde yer alan hüküm kapsamında imarlı alanlar bütününde yatırım faaliyetlerini yürütmektedir. Bu çerçevede Karabük şehir merkezi ile Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde imar problemi olmayan ve doğal gaz abonelik işlemlerini yaptıran tüm hanelerin doğal gaz bağlantıları yapılmış olup 2023 yılında abonelik işlemlerini yaptıran hanelerin bağlantı çalışmaları ise devam etmektedir. Abonelik işlemlerinin yapıldığı tarihten itibaren en geç 90 gün içerisinde hane bağlantıları yapılmış olacaktır.” dedi.

Milletvekili Akay Talep Etti, Bakan Bayraktar Müjdeyi Verdi

Ovacık ve Eflani ilçelerine doğal gaz temini sağlanması hususunda talepte bulunan Milletvekili Akay’a Bakan Bayraktar’dan olumlu cevap geldi. Bakan Bayraktar Ovacık ve Eflani ilçeleri için çalışmaların başlatıldığını ve önemdeki dönem alt yapı çalışmalarının başlatılacağını paylaştı.

Bakan Bayraktar, “Doğal gaz alt yapısı olmayan Ovacık ve Eflani ilçeleri ile ilgili proje çalışmaları başlatılmış olup bu ilçelerimize önümüzdeki dönemde doğal gaz arzının sağlanması planlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konunun Takipçisi Olmayı Sürdüreceğiz

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Milletvekili Akay, “İlettiğimiz sorunlar ve bulunduğumuz talepler hakkında hızlı geri dönüşleri için Sayın Bakan’a teşekkür ederiz. Doğal gaz konusu ilimiz için hassas bir konu. Taaddüt edilen sözler başta olmak üzere konunun sonuna kadar takipçisi olacak, Karabük’ün tamamı doğal gaza kavuşuncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.(Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’da dereye yuvarlanan otomobilin sürücüsü öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde otomobilin dereye yuvarlandığı kazada sürücü öldü, eşi ağır yaralandı.

Tamzara Mahallesi'nin Alucra kavşağı mevkisinde Mehmet Bölük'ün kullandığı 28 AAG 209 plakalı otomobil, dereye yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücü ile eşi Bedriye Bölük'ü otomobilden çıkarttı.

Mehmet Bölük'ün hayatını kaybettiği kazada yaralanan eşi, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.